L'acte de presentació de la iniciativa, ahir.GRANDVALIRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un petit gest com ara arrodonir a l’hora de fer un pagament pot ser una gota que forma un oceà. Les estacions de Pal Arinsal i Grandvalira Soldeu-el Tarter posaran en marxa aquest estiu el que s’anomena arrodoniment solidari, una iniciativa que permetrà als clients que paguen amb targeta escollir si arrodonir l’import de les compres a les estacions per destinar-ho a causes solidàries. Tan fàcil com elegir el boto vermell o el verd.

La primera entitat beneficiada serà la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, que compta amb diferents projectes entorn de l’educació, l’alimentació i salut dels nens i nenes de la serralada de l’Himàlaia, i en aquest cas treballa en l’escolarització de més de 100 infants de Katmandú.

Grandvalira Resorts informa que els projectes amb els quals es col·laborarà estaran vigents durant un període de temps determinat, de manera que diferents iniciatives es puguin beneficiar de l’arrodoniment solidari. De fet, en la roda de premsa de presentació de l’acció han explicat que vuit ONG del país ja han signat per poder-se’n beneficiar.

Es tracta d’una iniciativa ja consolidada a Catalunya que es basa en un sistema de recaptació per ajudar a finançar projectes solidaris. La iniciativa va ser presentada ahir al sector del Tarter de Grandvalira en un acte que va comptar amb el director general de Grandvalira-Ensisa, David Hidalgo; el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella; el director a BMS Consultoria Estratègica by Bomosa, Albert Batalla; el CEO de Worldcoo, Sergi Figueres, i la presidenta de la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, Ester Segura.

L’arribada de l’arrodoniment solidari a Andorra es va començar a treballar fa més de dos anys gràcies a l’acord entre l’Univers Bomosa i Worldcoo, empresa especialitzada en l’arrodoniment solidari amb un gran bagatge a Espanya, on acumula més de 60 milions de donacions que han aportat 15 milions d’euros a una multitud d’ONG de 40 països diferents. “És una eina que s’ha consolidat i ens fa molta il·lusió haver pogut arribar a Andorra”, va destacar Figueres. En la mateixa línia, Batalla va assenyalar que “des de Bomosa estem especialment satisfets perquè avui culminem una idea de fa més de dos anys”.

tracking