Monedes

Monedes per al record en commemoració dels 30 anys d'Andorra a l'ONU

Les monedes de col·lecció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha adjudicat a proposta del ministre de Finances, Ramon Lladós, els treballs d’emissió de més dos milions en monedes d’euro corresponents a l’any 2023. El projecte dedicarà 70.000 monedes de dos euros commemoratives del 30è aniversari de l’ingrés d’Andorra a les Nacions Unides, que va tenir lloc el 28 de juliol del 1993. La moneda comptarà amb l’encriptació Andorra Membre Nacions Unides.

70.000 monedes més seran emeses en honor a les festes de solstici d’estiu, mentre que 6.000 seran de coure-níquel de col·lecció amb una estampació del pont de Sant Antoni de la Grella de la Massana i del gall fer. A banda d’això, 2.075.250 monedes més seran emeses per a la circulació ordinària, és a dir, la iniciativa destinarà una xifra aproximada de més de 2.200.000 monedes d’euro a tot el país.

El cost que comporta aquesta proposta ha sigut fixat per 887.567,01 euros, segons va detallar el ministre portaveu, Guillem Casal. El Govern preveu uns ingressos de més de sis milions d’euros, “una xifra molt superior”, segons va accentuar. Els treballs correspondran a l’encunyació, confecció, transport, recepció, tractament, custòdia i distribució de les monedes. Es tindrà en compte el valor de la mateixa moneda, així com la venda d’algunes monedes que poden ser d’interès col·lec­cionista.

tracking