Societat

Un fill costa 747 euros al mes

L'informe elaborat per AR+I i Andtropia indica que l'alimentació suposa una despesa de 157 euros mensuals

Presentació de l'informe elaborat per AR+I, Andtropia i en col·laboració amb UnicefAR+I

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Criar un fill a Andorra té un cost mensual mitjà de 747 euros, segons l'informe sobre el cost de la criança presentat avui per Andorra Recerca + Innovació,Andropiai en col·laboració amb Unicef. Dins la despesa global, l'estudi destaca que de tota la criança d'un fill el que més cost suposa és l'alimentació, amb 157 euros de mitjana mensual; la conciliació amb 145 euros i l'habitatge amb 140 euros. Perfrangesd'edat, es constata que la dels 13 als 17 anys és l'etapa més cara, amb una mitjana de despeses de 804 euros, seguida de la dels 0 als 3 anys amb una mitjana de 774 euros.

L'estudi se centraenvalorar el cost que suposa criar un fill "sai amb unes despesesestàndards" des del seunaixementi fins que arriba a la majoria d'edat i estableix unasèriederecomanacionsambla intenció de "revertir la situació de baixa natalitat" en la qual es troba el país.

El càlcul de la despesa es distribueix en un 21% per a l'alimentació, un 19% de conciliació i la mateixa xifra per a habitatge i un 13% de despeses extraordinàries. L'educació representa un 10% del cost estimat, la roba i el calçat un 6%, oci i joguines un 5% i higiene un 3%. L'import es completa amb un 2% que suposen mobles i estris, un 2% de les despeses corrents d'habitatge i un 1% de sanitat, segons detalla l'estudi.

tracking