x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
immigració

El salari per reagrupar la parella i un fill es dispara als 3.472 euros

El Govern endureix els requisits per evitar que es puguin registrar casos en el futur de situacions de precarietat no volguda
La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, en la roda de premsa d'ahir.

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, en la roda de premsa d'ahir.

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, en la roda de premsa d'ahir.

SFGA / J. A. VILADOT
Actualitzada 08/06/2023 a les 11:33
Els requisits econòmics per poder fer el reagrupament familiar s’endureixen a partir d’ara, després de la modificació del Reglament del servei d’Immigració que va aprovar ahir el consell de ministres. El canvi suposa que el sol·licitant haurà d’acreditar que la suma dels ingressos és del cent per cent del salari mínim per ell, així com el 100% del salari mínim per cadascun dels majors d’edat reagrupats i d’un 70% per cadascun dels menors d’edat també reagrupats. D’aquesta manera, tenint en compte que el salari mínim està actualment fixat en 1.286,13 euros, un treballador que vulgui portar la parella al país i el fill menor d’edat haurà d’acreditat uns ingressos de 3.472,55 euros: 1.286,13 per ell (100%), 1.286,13 pel cònjuge (100%) i 900,29 per un menor (70%). Amb la fórmula que el reglament fixava fins ara, el sol·licitant havia d’ingressar uns 2.700 euros (1.286,13 euros per ell (100%), més 900,29 euros per la parella (70%) i 514,45 euros per un menor d’edat (40%).

La ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, va manifestar que la mesura obeeix al fet que s’ha estimat que l’augment del cost de la vida que s’ha registrat ha de comportar també un increment del salari de la persona sol·licitant per poder mantenir els familiars. D’aquesta manera es pretén evitar “que algunes famílies puguin caure en situacions de precarietat no volguda”. Molné va indicar que s’ha de garantir que les famílies que vinguin a residir al país visquin en les millors condicions possibles, al temps que va recordar que la capacitat del país per absorbir més població és limitada. D’aquesta manera, segons va afegir, es podran evitar possibles situacions de precarietat en un futur, tot i que va deixar clar que de moment no s’hi han detectat casos d’aquest tipus. “Cal garantir que les persones que ja estan residint al país tenen suficients ingressos perquè la família pugui viure al Principat”, va insistir.

ALTRES ACORDS

-Rebaixes d’estiu
El període de rebaixes d’estiu ha quedat fixat entre el 23 de juny i el 3 de setembre a proposta del ministeri de Turisme i Comerç; del 16 de juny al 22 juny tindran lloc les rebaixes privades.


-Ajuts als pagesos

42 explotacions ramaderes bovines s’han beneficiat dels ajuts per a la bonificacació del benestar animal, que sumen 133.875 euros, una xifra que s’ha incrementat segons l’IPC.

-Nova pàgina del BOPA
El Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) tindrà un nou disseny de la seva pàgina web, més instuïtiu i simplificat. Alhora, es renova el sistema de cerca de continguts per fer-lo més àgil.


-Ajuts a l’estudi

La convocatòria dels ajuts a l’estudi per al curs escolar 2023-2024, per tal de garantir el dret a l’educació de tots els alumnes i compensar les desigualtats econòmiques i socials, ja s’ha obert.

 
Etiquetes
Veure’n més
103
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts