treball

El Govern s'implica en el conflicte de les ambulàncies

La concessionària i l’USdA avalen el procés proposat pel Govern per resoldre la disputa

Ambulàncies de la concessionària.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un procés de mediació és la proposta que la ministra de Salut, Helena Mas, ha traslladat a la concessionària del transport sanitari i a la plantilla del servei per mirar de resoldre el conflicte laboral que fa mesos que arrosseguen i que s’ha agreujat les últimes setmanes. Un plantejament que totes dues parts accepten i que ja s’ha començat a activar tot i que des de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) van deixar clar que el que reclamen és que es complexi la llei i, per tant, que es respectin les condicions laborals del personal que venia de l’anterior adjudicatària.

La mediació la va anunciar ahir el ministre portaveu, Guillem Casal. Tot i que va insistir que es tracta d’una disputa d’origen privat entre treballadors i empresa “per la importància del servei que presta i pel que a l’organisme que l’ha concessionat, el SAAS, el Govern s’hi ha d’interessar”. I ho ha fet des del principi, va defensar Casal, enumerant fins a 14 reunions des de la legislatura passada en les quals va participar el ministeri de Salut. La darrera va ser dilluns passat, ja amb Helena Mas al capdavant del ministeri, durant la qual es va traslladar a les dues parts la proposta d’una mediació neutral. “Hem d’intentar que un procés de mediació pugui funcionar”, va indicar el ministre, que interpel·lat sobre un possible rescat de la concessió atesos els problemes va deixar clar que s’han d’explorar altres vies “abans d’implementar solucions dràstiques”.

La concessionària confia en aquesta alternativa després de “vuit mesos estèrils” en els quals no ha estat possible arribar a un acord amb la representació sindical de la plantilla. “És una via per arribar a una entesa”, va expressar Àlex Ballestà, representant d’Andorrana de Transport Sanitari. El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va insistir que el que defensen és el dret legítim del personal a conservar “les condicions laborals i salarials” que tenien. Ubach va anar més lluny i va culpar directament el SAAS de la situació que s’està vivint per un concurs mal fet i no haver reflectit al plec de bases quines eren les condicions de la plantilla. “I si ara a l’empresa no li surten els números el que no pot ser és que repercuteixi sobre els treballadors”, va defensar.

tracking