Salut

Realitat virtual per a tractaments dirigits a persones amb discapacitat

L'FPNSM vol ampliar l'eina als familiars dels atesos que ho necessitin

Demostració de l'ERVIFPNSM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Nostra Senyora de Meritxell ha presentat un nou projecte d'Entorn de Realitat Virtual Immersiva (ERVI), amb l'objectiu de millorar les habilitats cognitives, regular les alteracions sensorials i de conducta, i per al tractament de la salut mental de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Aquesta eina es posa a disposició de totes les persones ateses dels serveis d'atenció directa de la Fundació i alhora, l'entitat pretén obrir aquestaeinaalsfamiliars que ho necessitin per promoure el seu benestar emocional.

L'eina disposa d'un programari amb un ampli catàleg de continguts interactius que representen entorns reals sense la necessitat de fer servir auriculars ni ulleres de realitat virtual. El material audiovisual, permet que les persones es moguin en un entorn virtual dissenyat específicament per a cada cas, amb diversos beneficis en l'àmbit terapèutic.

Els principals àmbits d'intervenció amb l'ERVIsón l'estimulació cognitiva amb l'objectiu de facilitar l'aprenentatge i el manteniment de la capacitat d'atenció, la memòria i l'orientació. El benestar emocional, que possibilita reduir el nivell d'ansietat i l'estimulació sensorial que ajuda a l'autoregulació emocional a través dels sentits. També intervé amb tractaments rehabilitadors i entrenament d'habilitats sensorials.

tracking