SISTEMA DE SALUT

L'USdA vol que el personal sanitari es jubili als 60 anys

La branca sanitària del sindicat guanya les eleccions al comitè d’empresa del SAAS

Els professionals sanitaris han pogut votar durant dues jornades.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La branca sanitària de la Unió Sindical d’Andorra (USdA) ha estat la guanyadora de les eleccions que ha celebrat el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) per determinar la nova composició del comitè d’empresa, ja que s’ha emportat set de les onze places en joc i les quatre dels suplents, mentre que la llista de no afiliats es queda amb quatre representants. La participació durant les dues jornades previstes per dipositar el vot, el 5 i 6 de juny, ha estat del 61,97%, o el que és el mateix, 709 treballadors han votat d’una plantilla formada per 1.114 persones. Aquesta elevada participació va ser precisament l’aspecte més destacat ahir per l’USdA, en donar-se a conèixer els resultats provisionals dels comicis, segons va explicar un dels elegits, Jordi Fabra. “Ha estat una participació excepcional”, va afirmar. A més, va voler ressaltar la bona organització de les eleccions portada a terme pel cap de recursos humans del SAAS, Daniel Bonafé. Aquesta “mobilització” dels treballadors posa de manifest, segons el dirigent de l’USdA, la voluntat del col·lectiu de fer tota una sèrie de reivindicacions. “Necessitem que el Govern sàpiga que els sanitaris estan cansats per tot el que han donat i ara se’ls ha de donar el que es mereixen”, va emfasitzar Fabra. En concret, la branca sindical reclama una actualització salarial “després de més de deu anys de congelació dels sous” i un increment del personal “a tots els departaments”, així com la possibilitat que els professionals sanitaris es puguin jubilar als 60 anys i no als 65 com actualment. Per a Fabra, el resultat electoral els posa “en una posició excel·lent per treballar per aconseguir totes aquestes millores” per al col·lectiu sanitari, juntament amb la resta de membres del comitè d’empresa, amb els quals volen treballar plegats.

Per la seva banda, Maite Flamarique, elegida als comicis entre els no afiliats, es va mostrar “contenta” per l’elevada participació i va dir que està “decidida a continuar treballant per millorar les condicions laborals de tots els treballadors del SAAS”.

LES DEMANDES

-Millora dels salaris

La branca sanitària de l’USdA afirma que els salaris del personal sanitari s’han d’actualitzar perquè porten “més de 10 anys congelats”.

-Jubilació als 60 anys

Una altra demanda serà que els treballadors es puguin jubilar als 60 anys, com passa en alguns cossos de l’Administració.

-Més plantilla

L’USdA recorda que actualment falta personal “a tots els departaments” del SAAS.

tracking