Reportatge

Bander amb dron

Canillo ha equipat el bander comunal amb un aparell de ‘vigilància àeria’ que pot ser útil en incidents com el constatat al camí del Juclà.

Les motos circulaven pel camí que porta a l'estany.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’episodi el van posar sobre la taula del consell de comú d’aquesta setmana els dos consellers de la minoria canillenca, Albert Torres i Dolors Cabot. Per a sorpresa dels excursionistes que se’ls van trobar fa uns dies, un parell de motoristes practicaven enduro al camí que porta fins a l’estany del Juclà. Bé, per a sorpresa d’aquells que els van veure i també dels mateixos membres del comú que van destacar, durant els pocs minuts que van dedicar a la qüestió, les dificultats de la ruta per intentar fer-la sobre dues rodes. Més enllà dels comentaris anecdòtics, els consellers de l’oposició demanaven a la majoria quines accions es duen a terme per evitar incidents com aquest, que suposen una clara agressió al medi. El cònsol major, Francesc Camp, va recordar que una ordinació comunal impedeix el trànsit rodat en paratges naturals com aquest. En concret, deixa clar que les motos únicament poden transitar per camins que almenys facin tres metres d’amplada. Però malgrat que s’ha demanat als agents de circulació que també estiguin especialment vigilants amb els vehicles d’aquest tipus que es dirigeixin a zones de muntanya, l’equip de govern comunal va posar sobre la taula les dificultats de vigilància en un entorn natural tan extens. “Agafar algú in fraganti doncs no és evident”, va admetre el cònsol major.

Per mirar de pal·liar aquest problema la corporació ha comprat un dron i ha format en la seva utilització el bander comunal. Ho va explicar el cònsol menor, Marc Casal, que va indicar que en un episodi com el denunciat pels excursionistes que es van topar amb les motos d’enduro l’aparell aeri podria haver estat útil per enregistrar les matrícules dels vehicles i, d’aquesta manera, intentar localitzar els propietaris i engegar les accions escaients contra ells per la infracció comesa. Una qüestió que seria relativament fàcil si es tracta de plaques del Principat però que serviria de poc si es tracta de vehicles forans. Però aquesta ja és una altra qüestió.

tracking