fronteres

Mobilitat preveu l'entrada de 55.000 vehicles el cap de setmana

S’habilitarà el doble carril a Sant Julià per pacificar el trànsit

Retencions d'entrada al Principat.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mobilitat preveu l’entrada de 55.000 vehicles aquest cap de setmana, coincidint amb el festiu a l’àrea metropolitana de Barcelona per la segona Pasqua. La festivitat va ser dilluns passat, però algunes localitats van decidir modificar el calendari perquè el pont no coincidís amb les eleccions municipals i no desincentivar així la participació a les urnes. Els càlculs prenen com a referència les dades de l’any passat i les del 2019, períodes en què l’afluència va rondar les mateixes xifres, segons va informar Dani Boneta, del departament de Mobilitat.

La majoria dels vehicles s’espera que entrin per la frontera hispanoandorrana, coincidint amb el pont, mentre que per l’entrada nord s’espera l’activitat habitual d’un cap de setmana del mes de juny. Per intentar pacificar el trànsit d’entrada, durant el dia d’avui i demà s’habilitarà el doble carril de pujada a l’avinguda Francesc Cairat, de Sant Julià, tal com van explicar des del departament de Mobilitat.

De cara a dilluns es preveu que pot ser la jornada amb més complicacions, sobretot a primera hora de la tarda, perquè s’ajuntaran els vehicles de l’operació sortida amb el moviment habitual al Principat d’un dia laboral i escolar. “Dissabte i diumenge al matí seran els dies més potents pel que fa a l’entrada i dilluns pot ser el més complicat perquè es barrejarà amb la gent del país que també es mobilitza”, va apuntar Boneta.

tracking