justícia

Acte silenciós per demanar la llibertat d'un home acusat d'extorsió

Els participants demanen la llibertat condicional d’un empresonat des de fa un any

La manifestació silenciosa va tenir lloc davant la Seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cinquantena de persones van participar ahir a la tarda en la concentració silenciosa convocada davant la Seu de la Jusítica per manifestar-se davant el suposat abús de la presó preventiva i demanar la llibertat condicional d’un pres. Es tracta d’un home que, presumptament, hauria extorsionat un empresari per tal que dos amics seus cobressin un deute de 200.000 euros. Porta més d’un any a presó preventiva.

La manifestació, que pretenia ser al matí, finalment va tenir lloc a les set de la tarda. Els assistents, amics i familiars de l’empresonat van aixecar cartells en els quals reclavamen expressament la llibertat de l’individu. Llibertat condicional per al Sergi C. No soc un sicari, deien les pancartes. L’home va ser detingut juntament amb dos germans, dos empresaris andorrans que pertanyien al sector de la construcció. Els germans volien recuperar un deute de 200.000 euros de l’antiga empresa Construcción Buiques, amb qui tenien relació fins que es va declarar en fallida. Per fer-ho, segons van declarar els empresaris, van comptar amb l’ajuda d’un amic que ahir va ser el protagonista de la concentració.

Aquest amic, presumptament, va amenaçar i extorsionar un dels fills del propietari de l’empresa Construcción Buiques. Aquest va denunciar els fets a la policia i tant els dos germans com l’amic van ingressar al centre penitenciari de la Comella acusats d’un presumpte delicte d’extorsió. Ara bé, els germans empresaris van ser posats en llibertat condicional tot just abans de Nadal, amb vigilància monitoritzada, mentre que l’amic fa més d’un any que es troba en presó preventiva i no hi ha indicis que pugi sortir aviat.

Fonts properes a la família van confirmar al Diari que l’acte reivindicatiu neix perquè veuen injust que una persona, pel simple fet de tenir la nacionalitat espanyola, estigui més d’un any reclús preventivament sense judici perquè la batlle considera que hi ha risc de fugida. En efecte, els germans empresaris eren andorrans i l’amic, espanyol. Per la seva part, els germans sempre han defensat que no van contractar cap sicari i que la tercera persona és un amic que es va oferir a ajudar-los per recuperar els 200.000 euros. L’acusació de l’altra empresa va presentar querella criminal contra els tres processats perquè volia afegir-hi l’acusació de blanqueig de diners.

CRONOLOGIA

-Deute: 200.000 euros

L’empresa Construcción Buiques fa fallida i, suposadament, dos empresaris contracten un amic per cobrar un deute de 200.000 euros que tenien amb ells.

-Presó preventiva

Els empresaris, que eren germans, i l’amic entren en presó preventiva. Ara bé, els germans surten i l’amic hi continua des de fa un any.

-No era un sicari

Els germans sempre han defensat que no van contractar cap sicari.

tracking