Les denúncies per phishing arriben a la vintena tot i que els atacs decauen

La policia confirma que el tancament de l’enllaç ha estat clau per aturar l’estafa

Una dona consulta el seu telèfon mòbil.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les denuncies per estafes bancàries arriben ja a la vintena, després d'haver-ne rebut deu més durant el cap de setmana, segons va informar ahir la policia. L'entitat bancària més afectada i que ha rebut l'onada de phishing ha sigut MoraBanc, la qual fins a dia d'avui ha continuat avisant a través de les seves xarxes socials sobre els intents d'estafa mitjançant SMS.

Els missatges rebuts d'estafa alerten d'una compra per import de 1.732 euros. La policia ha avisat que l'enllaç ja està tancat, però demanen mantenir-se alerta, ja que amb aquests missatges “volen espantar” i que l'usuari faciliti les seves dades.

Segons van comentar des de la policia, el fet de tancar l’enllaç ja s’ha notat en la disminunció de les persones que denuncien o s’informen sobre el missatge, i la majoria que ho va és perquè van rebre aquset text la setmana passada. La investigació continua oberta i els agents de delictes tecnològics treballaran conjuntament amb Andorra Telecom per averiguar alguna informació sobre aquests ciberdelinqüents que durant dies han enviat un alau d’atacs de phishing als clients de la banca andorrana. És un fet habitual però mai s’havia donat amb tanta intensitat, tot i les constants campanys que avisen que mai s’ha de facilitar dades personals ni bancàries ni clicar en un enllaç sospitós.

El missatge avisa els clients d'una compra en línia inusual per alt import i demana que es verifiqui a través d'un enllaç. L'entitat bancària ja ha avisat en altres ocasions que aquest tipus de missatges és un frau.

tracking