Salut

Crida per ajudar un jove amb addiccions "i evitar alguna desgràcia"

La mare reclama suport per evitar conductes perilloses del noi

L'Associació Per a la Defensa del Jovent en Risc reclama ajuda per al jove en un vídeo a TikTok

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació Per a la Defensa del Jovent en Risc (ADJRA) ha fet públic un vídeo demanant ajuda per a un jove de 23 anys que pateix esquizofrènia paranoide i addiccions a diverses substàncies, entre elles l'alcohol, per evitar que tingui conductes perilloses. La tiktoker @itsclaubunny ha difós un vídeo a la xarxa reclamant la intervenció de les administracions perquè afirma que la mare del jove "porta 5 anys demanant ajuda a diferents portes i la resposta ha sigut o cap o no, i es troba sense cap mena de recurs i en una situació límit".

La tiktoker explica que el jove ha estat en tractament a l'UCA a l'hospital "però el resultat ha estat nefast i el tracte per part del centre, també, segons denuncia la mare". Insisteix que la mare es troba en una situació límit i reclama que "els ministeris o la persona encarregada faci alguna cosa" perquè assegura que el jove està ara ingressat a la 4 planta de l'hospital però quan rebi l'alta "la mare no el podrà ajudar". I recalca que el jove ha fet en les últimes setmanes "diversos altercats" i es pregunta "a què estem esperant, a que faci alguna cosa greu. Evidentment la culpa no serà del noi perquè pot justificar que té una esquizofrenia".

Cunill destaca en el vídeo que després vindran les preguntes de per què les administracions no havien fet res "per intentar ajudar aquesta persona i evitar alguna desgràcia". I assevera que "li sembla vergonyós que en un país tan petit no es trobi una solució" per a persones com aquest jove "que tenen una malaltia com qualsevol altra" i que confia que si "se'l tracta a temps ens podem evitar entre tots un ensurt".

El vídeo finalitza amb una crida a les administracions o responsables de salut mental perquè actuïn abans que el jove rebi l'alta de la 4 planta i amb la reclamació de fer constar aquest vídeo "com a prova" perquè si alguna vegada passa alguna cosa quedi constància "que es va demanar ajuda i no es va fer res al respecte".

tracking