presentació a barcelona

Budzaku augura 8,8 milions de visitants durant el 2023

El director d’Andorra Turisme apunta a un nou rècord turístic després dels resultats de l’hivern i les bones previsions de l’estiu

Presentació d'Andorra Turisme a Barcelona.ANDORRAWORLD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Turisme va presentar ahir a Barcelona les novetats de la campanya turística d’estiu i, durant l’acte, Betim Budzaku va avançar que les perspectives per al 2023 passen per un nou rècord turístic i arribar als 8,8 milions de visitants, davant els 8,2 milions registrats el 2022. Budzaku va destacar els bons resultats del sector després de la pandèmia i, concretament, els de l’any passat: un 1,2% més de visitants que l’any abans de l’inici de la covid i, per primer cop, més de 10 milions de pernoctacions. Quant a les bones sensacions per a aquest 2023, les va justificar pels resultats de la temporada d’hivern i les bones previsions de l’estiu. En aquest sentit, el director general d’Andorra Turisme es va mostrar confiat que perdurarà l’explosió de les ganes de viatjar desfermada després de la pandèmia i en la resposta dels turistes a l’oferta estival que ofereix Andorra.

Budzaku va destacar les xifres la temporada d’hivern, que han suposat un 27% més de turistes que la del 2019 i un 25% més que l’anterior. Va indicar que les 350.000 pernoctacions que van suposar els russos i els ucraïnesos el 2019 s’han compensat amb un increment del turisme espanyol, britànic i centreeuropeu. El màxim responsable d’Andorra Turisme va recordar que el 60% dels visitants del Principat són espanyols i, d’aquests, la meitat catalans, seguits d’aragonesos, bascos i madrilenys, el 20% francesos i un altre 20% correspon a altres nacionalitats.

Finalment, va indicar que espera que l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell creixi en destinacions i freqüències els propers dos anys. Actualment, només està operativa la connexió amb Madrid dos cops per setmana.

tracking