celebració de la patrona del cos

El director de la policia vol més mitjans “humans i materials”

El nou responsable de la policia, Bruno Lasne, va demanar més mitjans “humans i materials” perquè els agents desenvolupin la seva feina.

Bruno Lasne

Bruno LasneFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Millorar les condicions laborals de tot el personal”. Aquest és un dels objectius que es proposa el nou director del cos de policia, Bruno Lasne. Així ho va manifestar ahir, tan sols un dia després que jurés el càrrec, en el seu primer discurs com a màxim responsable d’aquest servei durant la celebració de la diada de la patrona del cos, Santa Maria Auxiliadora. Lasne va voler posar en relleu la important tasca que porten a terme tots i cadascun dels departaments del cos, alhora que es va mostrar reivindicatiu perquè la policia compti amb més mitjans humans i materials.

En aquest sentit, el màxim responsable de la policia va ser molt clar quan va afirmar que “falten efectius en totes les unitats del cos”, alhora que també es va mostrar pragmàtic. “Necessitem més mitjans humans i materials per continuar avançant”, va afirmar Lasne, que considera que el cos hauria de passar de manera progressiva dels 260 efectius que té actualment a uns 300 per continuar donant un bon servei. “Això no es pot fer en un any, però sí que es poden incorporar cada any més efectius i cobrir totes les vacants que es produeixin”, va afirmar Lasne en declaracions posteriors a l’acte d’ahir.

De fet, ja hi ha una nova promoció de nou efectius que acabarà la seva formació aquest estiu i una altra que es convocarà al llarg d’aquest any amb quatre places noves i altres que serviran per cobrir baixes. En aquest sentit, Lasne va indicar que la presència de dones és encara “massa baixa” al cos, perquè només representen el 10% de la plantilla, és a dir, 27 membres en total. En l’àmbit material, cal, per exemple, segons va concretar, més dotació per als agents de policia, així com renovar el parc mòbil de vehicles, i facilitar més formació als integrants del cos “per tenir la gent el màxim de preparada” en el desenvolupament de les seves funcions.

El nou director, que va dir que seguirà una línia “continuista”, va esmentar la lluita contra el tràfic de drogues, “amb especial atenció als joves com a víctimes” i el reforç previst del grup caní, entre les prioritats del seu mandat. “Aquesta és una xacra que abordem de manera transversal”, va dir. A més, es prestarà especial atenció a la lluita contra la ciberdelinqüència “pel seu augment a escala global”. L’objectiu és que “el país continuï gaudint d’un elevat grau de seguretat”, com fins ara. Una altra prioritat de la nova direcció serà enllestir l’elaboració del reglament de la carrera professional en les setmanes vinents, per a la qual cosa es vol “el màxim de consens possible” amb els sindicats i s’intentarà “equilibrar els estudis i l’experiència” en el redactat final del text. La intenció ara de Lasne és nomenar un director adjunt coordinador, així com altres càrrecs que l’ajudaran a posar en marxa les mesures que té projectades.

Algunes xifres que posen en relleu la important tasca que porta a terme la policia són els 9.700 actes que va efectuar al llarg del 2022, entre els quals es van registrar 1.100 detinguts, 3.200 denúncies i 4.500 infraccions penals. “Va ser un any en què es van resoldre el 80% dels delictes constatats”, va emfasitzar Lasne.

L’acte va estar encapçalat pel cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné, i va servir també per fer el repartiment d’insígnies a diversos agents pels anys de servei complerts, després d’una missa a l’església Sant Esteve al matí. Tanmateix, la plaça del Poble va acollir un acte d’honor a la bandera i presentació d’armes, amb una desfilada en què va participar la promoció número 57.

MOLTA PACIÈNCIA DE COSSOS VEÏNS

L’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella es va omplir per celebrar la patrona del cos de policia. Com en ocasions anteriors, els agents van estar acompanyats per molts dels seus familiars en una data tan especial per a ells. A més, hi van ser presents representants dels cossos policials dels països veïns. I és que, com es va posar de manifest durant l’acte, la cooperació internacional és cada vegada més important. La celebració va suposar l’estrena dels nous responsables polítics d’aquest àmbit.

L'exdirector de la policia Jordi Moreno va ser homenatjat en el dia de la patrona.

L'exdirector de la policia Jordi Moreno va ser homenatjat en el dia de la patrona.

El cap de Govern, Xavier Espot, a la plaça del Poble durant la celebració del dia de la patrona del cos de policia.

El cap de Govern, Xavier Espot, a la plaça del Poble durant la celebració del dia de la patrona del cos de policia.

tracking