La crisi de l'habitatge arriba a les municipals a la Seu d'Urgell

Algun candidat cataloga la capital de l’Alt Urgell de “ciutat dormitori” i d’altres critiquen l’arribada de turistes via aeroport

Francesc Viaplana, candidat d'ERC, en una imatge d'arxiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El mercat immobiliari de la Seu d’Urgell no ha pogut esquivar l’alça de preus en els darrers anys. La manca d’habitatges a preu assequible a Andorra ha provocat que molts residents o temporers busquin en el municipi fronterer un lloc on dormir, provocant d’aquesta manera un desajustament entre l’oferta i la demanda. Una situació que la capital de l’Alt Urgell ha patit també per una manca d’oferta al mateix municipi.

En el marc de les eleccions municipals alguns candidats s’han posicionat. Sense anar més lluny, hi ha qui s’ha atrevit a denominar la Seu d’Urgell com una “ciutat dormitori” de persones que treballen al Principat. D’aquesta manera, el candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l’alcaldia, Francesc Viaplana, reconeix que hi ha un problema d’accés a l’habitatge, motivat per un mercat andorrà amb preus que estan “pels núvols” i perquè hi ha més demanda que oferta. Davant d’aquesta situació, Viaplana defensa la necessitat de comptar amb un parc públic d’habitatge, tot diferenciant una bossa de pisos socials i una altra d’habitatges que siguin a preus assequibles.

Per la seva banda, l’alcaldable de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), Bernat Lavaquiol, afirma que els preus elevats de l’habitatge d’Andorra estan provocant que la Seu s’estigui convertint en una “ciutat dormitori” de persones que treballen al Principat. A més, lamenta que la principal política d’habitatge social sigui, segons diu, l’adequació dels pisos de l’edifici que el consistori ha rebut en herència. Lavaquiol també assegura que hi ha polítiques sobre el model econòmic de creixement que acaben afavorint la pujada dels preus de l’habitatge, com ara la potenciació del turisme i d’infraestructures com l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell.

tracking