afers socials

Andorra acull una nova família de refugiats sirians

Amb aquestes sis persones es completa el compromís adquirit pel Principat

La família de Fadi i Ruby a l'arribada a Barajas.C. S. E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família de refugiats sirians de sis persones (quatre adults i dos nens) va arribar ahir a Andorra i va ser rebuda i acompa­nyada a la nova llar pel servei d’Atenció a Persones Refugiades del Govern. Es tracta del matrimoni format per Fadi, farmacèutic, i Ruby, arquitecta, i les filles, Celia, de set anys, i Cinta, de quatre, a més dels pares de Ruby. “Escapem de la guerra i anem a un país en pau”, va afirmar la parella a l’arribada ahir a Madrid des del Líban, on se’ls permetia estar legalment 48 hores. “A Andorra, el país que ens ha volgut acollir i on se’ns obre un futur millor, li diem gràcies amb tot el cor”, va afegir el matrimoni.

Amb aquest nucli familiar, que viurà a Andorra la Vella, es completa el compromís adquirit per Andorra davant la comunitat internacional sobre l’acolliment de les persones procedents del conflicte sirià i que s’ha pogut dur a terme gràcies al conveni signat amb la Comunitat de Sant Egidi per a la creació d’un corredor humanitari. Aquesta és la quarta família que arriba al Principat a través d’aquest corredor, que possibilita l’acolliment segur de refugiats. Representants d’aquesta comunitat són els responsables d’acompanyar-los fins arribar al país procedents de Beirut.

La família compta amb el suport permanent del seu referent d’Afers Socials per adaptar-se de la millor manera al país. Des del Govern es faran totes les gestions pertinents per procurar un procés d’acollida i integració adient dels nouvinguts. Així, se’ls oferirà suport en les gestions i la cobertura de les necessitats bàsiques, tramitació de la documentació d’immigració i de la CASS, i el suport dels menors en el centre educatiu, aprenentatge de català o recerca laboral.

El Govern va aprovar el 2017 el projecte de llei de protecció temporal i transitòria per raons humanitàries, aprovat pel Consell General el març del 2018 i que es va sumar a la signatura del protocol amb la Comunitat de Sant Egidi per a la creació del corredor comunitari, que preveia l’arribada de 20 persones.

tracking