composició del govern

Mariona Cadena és escollida secretària d'Estat d'Igualtat

L’escaldenca, pedagoga i membre de l’ADA, dependrà directament del cap de Govern

Mariona Cadena, al mig, serà secretària d'Estat d'Igualtat i Participació Ciutadana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mariona Cadena Dolsa ha estat nomenada secretària d’Estat d’Igualtat i de Participació Ciutadana, segons va publicar ahir el BOPA. Cadena ocupava el segon lloc de suplent de la llista territorial conjunta entre DA i Acció a Escaldes a les eleccions generals passades. És llicenciada en Pedagogia, té un màster en gestió de conflictes educatius, i és professora de l’escola andorrana de segona ensenyança d’Encamp. A més, és membre de l’Associació de Dones i exerceix com a responsable d’educació dins de l’entitat. Aquest punt pot contribuir a rebaixar les crítiques de les associacions de dones pel fet que finalment la matèria d’igualtat no estigui inclosa en un ministeri com la legislatura passada, sinó d’una secretaria d’Estat. En aquest sentit, el cap de Govern, Xavier Espot, va demanar dilluns passat “un vot de confiança” i va incidir que el fet que depengui directament d'ell demostra la importància de la matèria.

La nova responable d’Igualtat i Participació Ciutadana dependrà directament del cap de Govern, com també ho faran la secretaria d’Estat per a les Relacions amb la Unió Europea, amb Landry Riba de nou al capdavant, la de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, amb David Forné, i la de Transformació Digital i Telecomunicacions, amb Marc Rossell. En el cas d’aquestes tres secretaries, el BOPA també va publicar l’autorització perquè pugui assistir a les reunions del consell de ministres.

Composició del Consell

Els nomenaments dels ministres i dels secretaris d’Estat també comportaran moviments al Consell General, ja que alguns hauran de renunciar a l’escó guanyat en els comicis per ocupar els llocs governamentals. Pel que fa a la llista nacional de Demòcrates, entraran al Consell Gemma Riba i Manel Linares (CC), que anaven de número 6 i número 8, respectivament. La número 7 era Mònica Bonell, que també saltarà al Govern. En el cas de Linares, s’integrarà en el grup de Ciutadans Compromesos. Per les llistes territorials entrarà Pere Marsenyach en substitució de Jordi Torres per Encamp; la canillenca Meritxell Alcobé per Guillem Casal; Salomó Benchluch per Trini Marín a Escaldes, i Víctor Pintos (L’A) per Conxita Marsol.

SÍLVIA BONET VA REBUTJAR AFERS SOCIALS

El cap de Govern, Xavier Espot, va proposar la setmana passada a Sílvia Bonet liderar el ministeri d’Afers Socials. L’entorn proper del líder de DA va posar el nom de l’exmembre de SDP sobre la taula a l’últim moment, però Bonet va desestimar l’oferta. Bonet, infermera de professió, hauria complert amb la quota parroquial ordinenca que li falta a Espot i, a més, té experiència com a ministra de Salut amb el Govern de Jaume Bartumeu i com a consellera general. La mateixa cartera va ser oferta dies abans a Ferran Costa, amb la finalitat d’incloure Acció a l’executiu, però la proposta tampoc va tirar endavant. Finalment, Trini Marín assumirà la cartera juntament amb Funció Pública.

tracking