Espot jura el càrrec amb referència als drets de les dones

El cap de Govern ha assegurat que escoltarà “la veu de la meitat de la població que vol avançar cap a la igualtat de drets”

Xavier Espot rep la felicitació del seu pareFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Xavier Espot torna a ser cap de Govern. La Casa de la Vall ha acollit aquest migdia el jurament del líder de l’executiu demòcrata en un acte en el qual Espot ha assegurat que “el mandat que recullo és el de la voluntat de la ciutadania un mandat de representació ampli”. Motiu pel qual ha defensat que “escoltaré la veu dels que tenen dificultat per trobar habitatge a preu asequible; de les persones grans que volen una bellesa digne” però també -ha remarcat el cap de Govern- “la veu potent de les dones, de la meitat de la població, que volen avançar cap a la igualtat de drets”.

Així, el cap de Govern ha insistit en allargar el tarannà del debat d’investidura per teixir “grans acords transversals i adonar-nos que algunes diferències que avui ens semblen insalvables seran jutjades com a menors amb el pas del temps”.

Reptes de la societat

Després de l’acte el ja cap de Govern ha apuntat que amb el seu discurs ha intentar “llistar aquells grans reptes que tenim com a societat i aquells neguits que té bona part de la ciutadania”. En relació als drets de les dones Espot ha asseverat que “sempre s’ha d’intentar donar més i més dret a aquesta meitat que són les dones per arribar a la igualtat efectiva i això no és només la interrupció voluntària de l’embaràs hi ha molt camí per recòrrer, tenim un bon instrument legal i ara el que es tracta és de desplegar-ho”.

A més, Espot ha remarcat la necessitat d’implementar els pactes d’Estat el més aviat possible. “Com abans tinguem els pactes d’Estat millor, quan tinguem aquest instrument abans podrem començar a prendre decisions”.

Xavier Espot té anunciarà la composició del seu segon executiu en una compareixença aquesta tarda.

tracking