La policia investiga l'advocat de l'expresident de Mèxic

Indaga si el lletrat de Peña Nieto va pagar 10,5 milions de dòlars en ‘luxes’ amb targetes de BPA a polítics del país nord-americà

L'advocat Juan Collado.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia investiga si Juan Ramón Collado Mocelo, advocat de l’expresident de Mèxic Enrique Peña Nieto (2012-2018), va pagar 10,5 milions de dòlars a polítics del Partit Revolucionari Institucional (PRI) en béns i serveis amb targetes de crèdit de Banca Privada d’Andorra (BPA) a nom seu, segons una investigació publicada ahir pel diari El País. Els diners sota sospita haurien pagat hotels exclusius, restaurants, joieries i clíniques d’estètica a Espanya, França, Itàlia, Suïssa i els Estats Units per a alts polítics del PRI.

Segons la investigació, les autoritats del Principat van rastrejar els càrrecs en deu targetes de crèdit de Collado des del juny del 2008 fins al març del 2015, en què van trobar factures de restaurants i establiments d’alt poder adquisitiu a diferents països que haurien estat per a “terceres persones vinculades a la política mexicana”.

El document de la policia recupera informació de la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIFand), en què s’exposa l’entramat de 16 companyies mexicanes amb comptes a bancs d’Andorra que van traspassar diners a Collado, empreses que també van ser usades pel narcotràfic, en específic el càrtel de Sinaloa.

Segons la investigació del diari espanyol, Collado va actuar “presumptament com a testaferro de dirigents mexicans a Andorra”, fet que explicaria “l’ús per part de tercers de targetes de crèdit connectades a comptes a BPA a nom del lletrat”.

L’advocat de Collado a Andorra va negar les acusacions, ja que les targetes de crèdit del seu client “sempre van ser usades per ell mateix i per a ell mateix”, i va dir que el lletrat empresonat va recórrer a elles per costejar “despeses i necessitats”.

tracking