vol enfortir els lligams amb andorra

Primers passos de la delegació catalana

L’oficina de la Generalitat liderada per Anna Vives cerca ubicació i tres treballadors

Meritxell Serret i Anna Vives, ahir a Andorra la Vella.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Enfortir les relacions històriques i de “bon veïnatge” entre ambdós territoris, explorar noves vies de col·laboració o ser un referent de la comunitat de residents catalans són alguns dels objectius que es marca la Generalitat amb l’obertura de la delegació d’Andorra. Una nova institució que comença a prendre forma malgrat que encara resta pendent de les qüestions logístiques, com ara disposar de local i configurar l’equip de tres persones que treballaran amb la delegada, Anna Vives, que serà l’enllaç entre els governs andorrà i català.

La consellera d’Acció Exterior de la Generalitat, Meritxell Serret, es va desplaçar ahir a Andorra per a la presentació de Vives. Serret va remarcar l’objectiu d’“afavorir les relacions econòmiques o culturals”, però també el d’afrontar conjuntament amb Andorra “reptes comuns com ara el canvi climàtic, la prevenció d’incendis forestals o avançar en temes de salut mental”. Precisament sobre la cooperació en matèria sanitària el desplegament del conveni que hauria de convertir l’hospital de Meritxell en referent al Pirineu, Serret va assenyalar que “s’hi està treballant” però que “no ens posem dates”. La consellera també es va referir al català i “la predisposició per treballar amb Andorra pel reconeixement internacional d’aquesta llengua comuna”.

La responsable d’Acció Exterior va posar xifres als vincles econòmics, indicant que més de la meitat d’exportacions d’Espanya a Andorra arriben des de Catalu­nya. A més, va remarcar que Andorra té “una de les comunitats de catalans a l’exterior més nombroses”, amb més de 16.000 persones. En aquest sentit, Anna Vives va assenyalar que una de les tasques de la delegació serà “ser un punt de referència per a aquestes persones”. Vives va assegurar que “la sensibilitat i el respecte pel país d’acollida són màxims”, i que entre les missions també hi ha la “d’explicar Andorra als catalans i Catalunya als andorrans”. La consellera i la delegada es van trobar amb la ministra d’Exteriors en funcions, Maria Ubach, i a la tarda amb el Copríncep Joan-Enric Vives.

Meritxell Serret i Anna Vives, ahir a Andorra la Vella.

tracking