govern

Ladislau Baró serà ministre de Relacions Institucionals i Educació

Ester Molné assumirà la cartera de Justícia i Interior

Espot rep els presentadors de la llista de DA, Ladislau Baró i Josep Maria Rossell.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ladislau Baró ha estat escollit per Xavier Espot per formar part del nou Govern com a ministre de Relacions Institucionals i Educació. Baró no es farà finalment càrrec de la cartera de Justícia i Interior, com s'havia plantejat les últimes setmanes, i aquesta serà responsabilitat de la massanenca Ester Molné.

Baró havia tingut ja la màxima responsabilitat a Educació entre els anys 90 i 91 quan va ocupar el càrrec de conseller d'Educació, Cultura i Joventut en l'executiu d'Òscar Ribas. Ladislau Baró té una llarga trajectòria política i va ser durant vuit anys president del grup parlamentari demòcrata, durant les legislatures del 2011 i del 2019, i va ser un dels fundadors de DA. El ministeri de Relacions Institucionals és una nova cartera que Espot crea encarregar-se de gestionarla successió del Copríncep episcopal i les relacions amb el Vaticà per poder fer passos en la despenalització de l’avortament.

Molne ha estat consellera demòcrata durant la passada legislatura i va ser secretària d'Estat de Justícia i Interior del 2016 al 2019 quan Xavier Espot ocupava aquest ministeri en el Govern de Toni Martí. La política massanenca és advocada de professió i té una àmplia experiència en el món judicial perquè va ser secretària judicial de la Batllia des del 2000 al 2003 i batlle entre els anys 2003 i 2009.

tracking