la crisi al partit liberal progressista

Guillem Forné seguirà al comú compromès amb el programa

L’exmilitant d’Acció diu que la seva missió és complir la feina encomanada

Forné en un acte dels comuns, el novembre passat.comú de la massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura del comú de la Massana, Guillem Forné, té la intenció de mantenir-se en el càrrec “compromès amb el programa electoral amb el qual ens vam presentar”. Forné, que forma part del grup de militants que ha abandonat Acció en desacord amb la línia de l’executiva nacional, va explicar ahir que, segons el seu parer, “no vaig renunciar al càrrec quan vaig deixar Liberals i entenc que ara és una situació similar i que no s’ha de barrejar la política nacional amb el comú”.

Gran part dels membres massanencs del partit que lidera Judith Pallarés han abandonat la militància “en coherència als ideals que aquest comitè ha estat defensant que es contraposen amb la línia política que el partit vol emprendre en relació amb l’entrada del conseller electe, Marc Magallón, com a part integrant de Demòcrates”.

Forné va precisar que encara no ha mantingut converses amb cap membre del comú d’altres formacions, però que la seva intenció és seguir treballant com a “independent”. L’exsecretari general d’Acció va remarcar que hores d’ara tot són hipòtesis i la voluntat de crear una alternativa per a les properes eleccions comunals hi és, “però no és clar si serem capaços d’articular alguna cosa”. El conseller massanenc creu que la prioritat és decidir què es farà després de la marxa d’Acció, i alhora entén que la resta de consellers de la Massana es puguin sentir incòmodes amb el nou escenari “i són ells els que em diuen que és millor que deixi la majoria que governa, és quelcom que pot passar”.

Els ex Acció massanencs estan convençuts que tenen un espai polític a la parròquia i que hi ha l’opció d’una alternativa que planti cara a l’hegemònic Ciutadans Compromesos. Segons la lectura que fan de les generals, a la Massana els vots que no van anar cap a CC són menys que la suma d’Acció i del PS, “i per tant representen aquesta part”.

PRIMERA ASSEMBLEA PER TRIAR L'EXECUTIVA

La primera assemblea d’Acció des que es va fundar per l’escissió de Liberals se celebra avui amb l’elecció de l’executiva a l’ordre del dia. Però evidentment aquesta tria queda en un segon terme després de l’anunci, gens inesperat, de dissolució de l’executiva parroquial de la Massana, la més important. Queden ara només la d’Escaldes-Engordany i la d’Encamp, amb menys pes. El detonant –perquè la mala maror ja s’intuïa des de fa temps– ha estat la integració de Marc Magallón des del grup parlamentari demòcrata, que per als massanencs és una pèrdua de sobirania i una submissió a les ordres de DA.

tracking