sanitat

El tercer pagador generalitzat no arribarà fins a l'inici de l'any vinent

Font remarca que s’aplica el conveni i el pagament de la CASS serà en vuit dies

El ministre de Salut en funcions, Albert Font.SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut en funcions, Albert Font, va anunciar que el tercer pagador universal arribarà a principi de l’any que ve “perquè és molt complex, sobretot per la formació, les dificultats tecnològiques, però en cap cas per falta de voluntat política”.

El primer pas serà per als productes farmacèutics amb la recepta electrònica, que, segons el ministre, ja està habilitat “sense que ens hàgim posat data concreta, encara que la meva opinió és que serà després de l’estiu”.

Cal recordar que Xavier Espot va manifestar el desembre passat que el tercer pagador generalitzat per a tota la població no seria una realitat fins al primer semestre d’aquest any.

El titular de Salut també va voler deixar clar davant les especulacions que la CASS complirà el conveni que ha signat amb els professionals de la sanitat i les farmàcies, i que farà els ingressos per acte mèdic o venda de medicaments en vuit dies. “El pagament es farà en vuit dies, com està pactat al conveni. Això va a missa”, va subratllar Font. Sí que va admetre que la CASS va reclamar el pagament mensual, però el ministre va precisar que actualment el reemborsament als afiliats es fa en 48 hores.

De moment, la implementació del tercer pagador per als majors de 65 anys, així com per al col·lectiu de persones amb discapacitat, no ha suposat cap sobrecost per a les finances públiques. Així ho va indicar el ministre, que va explicar que la primera fase d’implementació de la mesura no ha implicat “una explosió” en el consum sanitari. El ministre defensa seguir amb l’obertura els propers mesos, sense concretar quins serien els següents col·lectius. “Se seguirà avançant i penso que s’arribarà, no sé quan, a tota la població; segur que es tindrà en el nou mandat.” El Consell General va aprovar el gener del 2019 la modificació de la Llei de la seguretat social, que incloïa la via del tercer pagador que fixa que el pacient només haurà de satisfer directament el 25%.

tracking