riscos amb els adolescents

El protocol per a fugides avança

El Govern recull les propostes de les associacions per estudiar-les i donar-hi resposta

Membres de les associacions.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup de treball de joves adolescents amb trastorns de conducta i addiccions que forma part de la Taula Nacional de Salut Mental i Addiccions es mostra satisfet perquè el Govern ha recollit les seves propostes destinades a elaborar un protocol que dicti el procediment que s’ha de seguir davant l’increment de menors que fugen dels seus domicilis o de centres on estan internats.

La reunió va tenir lloc la setmana passada amb la participació de tres associacions implicades (Adjra, Projecte Vida i Afmma), un representant de la policia, un d’Interior i el psiquiatre i assessor en salut mental del ministeri, Pere Bonet.

Els representants del Govern es van comprometre a estudiar les propostes de les associacions, entre les quals destaca un telèfon actiu permanent per alertar de la desaparició d’un adolescent o facilitar els tràmits als familiars. Des de les entitats es recorda que actualment quan un menor marxa de casa s’ha de fer una denúncia a la policia i una altra als Mossos d’Esquadra, si se suposa que pot ser a Catalunya. Aquest és un dels punts en els quals es vol incidir per evitar maldecaps quan els familiars estan preocupats per la situació del seu fill.

Hi ha també una seriosa preocupació per la manera que s’ha d’actuar quan es tracta d’anar a buscar –normalment a Espa-nya– un adolescent que ha marxat de casa; que era tutelat per l’Estat o internat en un centre de rehabilitació.

tracking