cooperació

La Creu Roja obrirà un centre de dia a Escaldes

L’entitat torna a tenir certa normalitat en l’activitat després de la pandèmia, amb una reducció dels assalariats que té en nòmina

Assemblea de la Creu Roja.CREU ROJA ANDORRANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Creu Roja va reunir-se ahir en el marc de l’assemblea general de l’entitat per fer valoració de les accions dutes a terme el 2022 i presentar els nous projectes. Segons va explicar la Creu Roja en un comunicat, aquest any van començar amb la concessió de la gestió dels pisos socials de la Fundació Armor i es tancarà a final d’any amb l’obertura d’un nou centre de dia a Escaldes-Engordany amb una capacitat per a 36 persones. Alhora, està prevista la construcció d’un bloc de pisos amb serveis a Sant Julià de Lòria, destinat també a la gent gran, on l’entitat farà una aportació econòmica i s’encarregarà de la gestió assistencial.

El vicepresident de l’entitat, David Fraissinet, va presentar les dades del 2022 recalcant que tornen a tenir certa normalitat en l’activitat. La tendència es pot veure reflectida en la disminució dels efectius assalariats en un 44,57% i les hores de voluntariat en un 2,9%. Cal recordar que durant la pandèmia la Creu Roja va arribar a tenir gairebé 100 treballadors.

Per la seva part, el director general de l’entitat, Jordi Fernández, va assenyalar que “els aspectes socials i l’assistència als col·lectius més vulnerables són part integrant de la missió de l’entitat”. Aquestes accions, va recalcar, s’han vist incrementades recentment, atorgant més visibilitat a les diferents àrees com, per exemple, la social.

Les línies estratègiques de la Creu Roja durant els propers dos anys se centraran en la gent gran, però també en la infància i l’adolescència. L’entitat considera que els que seran adults en el futur necessiten una atenció especial per pal·liar mancances existents com la soledat.

tracking