Successos

Investigació de vincles d'una banda criminal albanesa amb Andorra

Entre els 25 vehicles comissats n’hi ha un amb placa del Principat

El Mercedes requisat al clan Farruku.GUÀRDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia andorrana no disposa de moment de cap informació que vinculi un Mercedes d’alta gamma requisat en una gran operació antidroga a Espanya amb possibles tentacles del conegut com a clan Farruku, una organització criminal de tràfic de drogues integrada per ciutadans albanesos a la qual s’atribueixen l’intent d’introduir deu tones de cocaïna i altres d’haixix a diferents ports d’Europa, entre els quals el d’Algesires, a Cadis.

En l’operació es van comissar 25 automòbils. En el cas d’Espa­nya comptaven amb una infraestructura composta per espanyols. Alguns empresaris o persones de professions liberals els donaven cobertura i suport per facilitar la introducció de la droga a Espa­nya. A Andorra, segons han constatat la policia, el vehicle pertany a una empresa d’inversió estrangera relacionada amb el ram de la construcció, concretament de serveis.

La guàrdia civil no s’ha posat en contacte de moment amb les autoritats policials andorranes, que per aquest motiu no poden vincular el vehicle amb el clan de delinqüents.

L’operació, ahir, es va saldar amb 21 registres domiciliaris a les províncies de Cadis, Màlaga, Madrid, Barcelona i Toledo. També amb la detenció de 17 persones, entre les quals hi ha els principals membres de l’organització, i la citació en qualitat d’investigades de 20 persones.

tracking