REPORTATGE

Àngels vestits de bombers

La ràpida i professional actuació dels membres del cos va salvar la vida a un home que va patir un atac de cor i que no arribava a l’hospital.

La caserna dels bombers de Santa Coloma.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Rosa conduïa el 17 d’abril el vehicle molt angoixada amb el marit al costat en direcció urgències. Feia dies que l’home, que no arriba a la setantena, es queixava de dolor a les extremitats i a l’esquena, uns símptomes que avisaven de quelcom fatal: un atac cardíac.

En direcció a l’hospital, l’esposa va comprovar que el seu marit se n’anava, que no arribaria a les mans dels metges per superar l’atac de cor.

La seva situació era desesperant perquè en aquests casos el temps és vital, tant per salvar la vida com per evitar seqüeles irreversibles.

La dona no s’ho va pensar dues vegades. No tenia cap altra opció per ajudar el seu espòs i amb un cop de volant es va dirigir directament cap a la caserna de bombers de Santa Coloma. Els bombers, herois que es juguen la vida per salvar la dels altres. El director, Jordi Farré, va treure ahir humilment importància a la seva acció: “És la nostra feina, auxiliar qui ho necessita.”

L’oficial de guàrdia de seguida es va adonar que la situació era greu, que calia actuar immediatament. El destí també va ajudar, perquè en aquell moment es feia el canvi de torn i tots els efectius estaven al garatge fent la revisió dels camions i del material del cos. Estaven convençuts que l’estat de l’home era extrem i que no arribava a l’hospital, així que van trucar al SUM i van procedir al moment a fer-li un massatge cardíac i després van utilitzar un dels desfibril·ladors per reanimar-lo. N’hi havia un a prop, però totes les ambulàncies estan equipades amb aquest aparell que tantes vides salva. Durant mitja hora ben bona van estar batallant amb la mort perquè el marit de la Rosa seguís amb vida i ho van aconseguir. Des de l’hospital va ser traslladat a Barcelona per a una recuperació més especialitzada, i els metges catalans no van dubtar que va ser determinant l’actuació dels socorristes. Ara, a l’hospital de Sant Pau, s’està recuperant. Els seus amics voler fer una menció especial a l’Òscar.

tracking