visita institucional

Espot i Macron tracten l'acord d'associació

Els tres es van reunir ahir al Palau de l’Elisi per parlar dels reptes de futur del Principat

La reunió es va celebrar ahir al Palau de l'Elisi, a París.PRÉSIDENCE DE LA RÉPUBLIQUE FRANÇAISE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Copríncep francès, Emmanuel Macron, va rebre ahir al Palau de l’Elisi el cap de Govern en funcions, Xavier Espot, i a la síndica general, Roser Suñé, en una trobada per fer balanç de la legislatura. Segons un comunicat de l’executiu andorrà, els tres mandataris van abordar l’actualitat econòmica, política i social del Principat, “així com els reptes i objectius per a la pròxima legislatura”. Durant la visita, el Copríncep, el cap de Govern en funcions i la síndica van centrar-se en la qüestió de la negociació de l’acord d’associació entre la Unió Europea i Andorra. Segons el mateix comunicat, “tots tres mandataris han coincidit en la importància d’assolir un bon acord que garanteixi el creixement i la diversificació econòmica futura d’Andorra”. De fet, a més de la visita a Emmanuel Macron, Espot i Suñé també es van reunir amb el representant personal del Copríncep francès, Patrick Stroza, amb qui es va abordar, durant bona part de la trobada, la qüestió de la Unió Europea. Va ser aquí quan Espot i Suñé van destacar la importància de l’acord en l’àmbit econòmic “al mateix temps perquè Andorra assumeixi un rol destacat com a motor del territori pirinenc, tant en els departaments francesos fronterers com en les comarques catalanes veïnes”, assevera el comunicat.

A més, també es van abordar qüestions cabdals com el treball que s’haurà de dur a terme durant els propers quatre anys per continuar incrementant el parc immobiliari a preu assequible, implementar polítiques per a la millora del poder adquisitiu i per desenvolupar mesures en favor d’un creixement sostenible i equilibrat. Macron va aprofitar la trobada per felicitar el líder de l’executiu andorrà pels resultats obtinguts a les eleccions del 2 d’abril passat. En aquesta línia, Macron també va agrair a Roser Suñé la tasca realitzada al capdavant del Consell General en una legislatura en la qual es va haver de fer front a la pandèmia i a la crisi econòmica i energètica derivada de la guerra entre Rússia i Ucraïna.

Per últim, durant les reunions mantingudes al Palau de l’Elisi, les autoritats andorranes van “celebrar les bones relacions establertes entre Andorra i França, i van tractar la cooperació bilateral en els àmbits de la viabilitat hivernal, la salut o l’educació, entre d’altres.

Suñé, Macron i Espot, ahir a l'Elisi.

tracking