REPORTATGE

Un client irrellevant

El responsable de de l’àrea d’auditoria interna de BPA entre el 2008 i el 2011 assegura que Rafael Pallardó era un client més del banc.

El president de la sala del Tribunal Corts, Enric Anglada.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les activitats de l’empresari valencià Rafael Pallardó a BPA són el pal de paller de la causa primera oberta contra l’entitat intervinguda, el conegut com a cas Gao Ping. Al judici que s’està celebrant al Tribunal de Corts va ser el torn ahir de declarar com a testimoni del responsable de l’àrea d’auditoria interna de BPA entre els anys 2008 i 2011, Roger Campamà. En un interrogatori que va començar a quarts de deu del matí i va acabar passada les quatre de la tarda, Campamà, sempre que se li va preguntar per Pallardó, va restar importància al pes del client a l’entitat intervinguda, concretament a l’oficina de la Massana, on tenia el compte i de la qual el testimoni en va fer una auditoria interna el 2009 quan treballava al departament.

“El senyor Pallardó no era un client conegut a l’entitat, no com ara que s’ha posat el focus en ell.” “Era un client més.” “En aquell moment el senyor Pallardó no era un client del qual tinguéssim un seguiment especial a les auditories.” Són algunes de les frases que Campamà va dir sobre l’empresari valencià vinculat al xinès Gao Ping durant l’interrogatori d’ahir per part del fiscal general.

En una declaració en què la majoria de respostes van ser un “no recordo”, el responsable de l’àrea d’auditoria interna de BPA va explicar, però, que el director de l’oficina de la Massana va mostrar el seu neguit no per l’operativa de Pallardó amb la Xina, sinó perquè considerava que no era una operativa per fer-la en aquesta oficina. Preguntat per si va analitzar l’operativa de l’empresari valencià, Campamà va respondre amb un “no recordo haver fet una auditoria específica del senyor Pallardó”.

Al testimoni se li van ensenyar molts documents vinculats a l’auditoria que es va realitzar a l’oficina de la Massana i la resposta que més va sovintejar en veure’ls va ser, com no, “no ho recordo”. Tampoc recordava haver tingut cap evidència de l’operativa d’intercanvis de diners a l’entitat ni d’haver vist cap document relacionat amb aquesta pràctica, base de l’acusació en la causa primera de BPA. “No recordo que es fes aquesta operativa d’intercanvis”, va assegurar Campamà. Aquesta falta de memòria va portar el president de la sala, Enric Anglada, a recordar que durant el seu interrogatori l’exdirector general del banc Santiago de Rosselló va dir que l’auditoria interna coneixia els intercanvis que es feien a BPA.

tracking