Pere López renuncia a l'escó

El candidat de PS SDP ha anunciat que deixarà la presidència del partit en el congrés del 20 de maig

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere López ha anunciat aquest matí que renuncia a l'escó del Consell General obtingut diumenge, com a conseqüència del mal resultat assolit per les llistes de PS SDP en les eleccions generals. López ha explicat en la compareixença que es mantindrà com a president del partit fins a la celebració del congrès ordinari convocat pel 20 de maig per renovar els càrrecs directius. El congrés estava previst per a aquest any però que s'ha decidit avançar-lo després dels comicis.

López ha indicat que "la meva energia per desenvolupar una tasca tan important com la de representar el poble és zero" i "no vull ocupar un càrrec només per ocupar-lo". "No seria honest continuar després dels resultats de diumenge", ha afirmat. Amb la seva renúncia, serà Pere Baró, número 4 a la llista nacional de PS SDP qui entrarà al Consell General. "Pere Baró desenvoluparà la tasca amb la màxima energia i dedicació, que és el que s'ha de fer", ha confirmat López.

El primer secretari del partit, Gerard Alís, ha explicat que la decisió la va anunciar ahir a la nit López sense que el comitè directiu li exigís la renúncia. Pel que fa als resultats, la formació ha fet un primer anàlisi però "hem de seguir treballant per saber què ha passat". En tot cas, "estem segurs que tenim un projecte sòlid però no hem sabut aglutinar els vots ni passar bé el missatge i hem de reflexionar", ha apuntat Alís.

López va aconseguir diumenge un dels tres escons que la coalició que havien format amb el partit de Jaume Bartumeu va sumar amb els vots obtinguts en la llista nacional. La formació va tenir els pitjors resultats de la història i va passar de 7 a 3 consellers, sense cap victòria parroquial. La coalició que liderava Pere López es va convertir en la tercera força més votada amb un 21,05% dels sufragis -en va tenir un 30,62% el 2019- en ser avançats per la nova formació Concòrdia, que entra al Consell amb 5 parlamentaris, amb un 21,43% de vots a la nacional i el triomf a la parroquial de Sant Julià.

tracking