Els veïns del xalet incendiat no podran tornar en setmanes

L’incendi es va produir dilluns al matí a Auvinyà i va provocar danys materials considerables a la tercera i la quarta planta

Al xalet hi vivia un matrimoni francès.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els veïns del xalet d’Auvinyà afectat dilluns per un incendi no podran tornar en setmanes. El foc va deixar la tercera i la quarta planta de la casa destrossades, i la previsió del cos de bombers és que la rehabilitació trigui cert temps. Al xalet hi vivia un matrimoni francès que fa molts anys que resideix al Principat i des d’ahir es troba allotjat en un hotel de la parròquia. Pel que fa a les causes de l’incendi, encara es desconeixen. El servei de policia, però, hi està treballant.

Els bombers van rebre l’avís de l’incendi dilluns pels volts de les onze del matí. El foc es va originar a la tercera planta de xalet i els propietaris van aconseguir sortir a peu sense patir cap ferida i avisar de seguida. Al lloc dels fets es van desplaçar 15 efectius amb sis dotacions, juntament amb els agents de policia i, passades les dotze del migdia, els efectius del cos d’extinció ja havien sufocat les flames. Per precaució, els bombers van mantenir un equip de guàrdia durant tota la nit per tal de vigilar que no hi hagués cap revifada del foc, i no va ser fins ahir al matí que es va donar per extingit l’incendi de manera definitiva.

L’incendi va ser de tal magnitud que dilluns un helicòpter del cos es va mobilitzar i va realitzar descàrregues d’aigua per mullar la zona boscosa del voltant per així evitar l’extensió del foc. Així mateix, durant la intervenció els bombers es van quedar sense subministrament i van poder solucionar-ho amb un altre camió que es va desplaçar al xalet incendiat amb 8.000 litres d’aigua.

Malgrat tot el treball, no es va poder evitar que les flames arribessin a la quarta planta que, juntament amb la tercera han quedat calcinades.

tracking