Montaner posa en dubte els resultats i afirma que no li “quadren els números”

Carine Montaner la nit de les eleccions.vicenç BAIGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andorra Endavant es va endur la nit del 2 d’abril el 16% dels vots, situant-se com a quarta força política. Un dia després, encara que la cap de la candidatura nacional, Carine Montaner, no va voler assenyalar ningú en concret “perquè després m’apareixen querelles”, va assegurar que no li “quadren els números” i que li agradaria que algú li expliqués com funciona, per exemple, el vot judicial. Abans que comencés la campanya electoral, Montaner ja va demanar observadors estrangers per evitar el frau. La líder del partit tampoc estava d’acord amb el sistema, una opinió més generalitzada que el frau electoral. Considerava que no és representatiu, ja que “no és raonable que Canillo, amb 1.000 electors, tingui el mateix pes que Andorra la Vella, que n’acumula gairebé 9.000”.

Deixant de banda els dubtes al voltant del sistema, Montaner es va mostrar sorpresa perquè “teòricament la població estava indignada amb l’anterior legislatura i al final han continuat guanyant els mateixos”. És a dir, Demòcrates. Malgrat això, la cap de la formació celebra tenir un grup parlamentari i promet fer de contrapoder al Consell General, que a partir d’ara comptarà amb la seva presència, la de Noemí Amador i Marcos Monteagudo. “Ara sí que podré fer iniciatives parlamentàries, propostes d’acord… coses que sola no podia”, afegeix.

Montaner va aprofitar ahir per enviar un missatge d’agraïment als seus electors per xarxes socials, un element clau de la seva campanya electoral.

tracking