Montaner diu que combatrà l'amiguisme

La líder d’Andorra Endavant es mostra entusiasmada per “fer la feina de contrapoder”

Carine Montaner a l'hotel Eureka.vicenç baiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La candidata a cap de Govern d’Andorra Endavant, Carine Montaner, es va mostrar satisfeta ahir amb el resultat de les eleccions generals. La seva formació es va situar com a quarta força política, aconseguint el 16% dels vots i tres representants al Consell General. “Nosaltres sempre veiem les coses en positiu”, va assegurar Montaner, tot afegint que a partir d’ara es dedicaran “a fer la feina de contrapoder, que és fonamental per lluitar contra la corrupció i l’amiguisme que han predominat aquestes darreres legislatures”.

Tot i mostrar-se positiva, el cert és que la líder d’Andorra Endavant esperava un resultat més elevat. Quan l’enquesta d’Andorra Recerca i Innovació (AR+I) la col·locava com a tercera força política amb el 13,29% dels vots, ella sempre deia que el dia de les urnes els vots serien més elevats perquè hi havia molta gent recolzant-los a l’ombra que no van voler participar en l’enquesta per por. Però el dia de la veritat no ha estat així. Reconeixent aquest sentiment de decepció, Montaner va reivindicar que ella i els altres candidats del partit han fet la feina i que no val de ser lamentar-se. “L’important és que hi ha part de la població que s’ha sentit representada per allò que defensa Andorra Endavant i que tenim grup parlamentari”, afegia.

A banda de la seva sorpresa per no ser una de les primeres forces polítiques, el que més va sobtar Montaner va ser “el suport que ha rebut Demòcrates”. “Ens sobta que DA hagi obtingut 16 cadires al Consell General quan en teoria la ciutadania estava descontenta amb la seva legislatura”, va explicar, i sumava que “quan tens cadires, pressupost i la simpatia dels mitjans i les esferes de poder tot és més fàcil”. En canvi, Andorra Endavant, segons la seva líder, ho hauria tingut més difícil.

Per últim, davant les tres derrotes a les circumscripcions parroquials d’Andorra la Vella, Sant Julià de Lòria i Ordino, Montaner va utilitzar pràcticament el mateix argument que amb la nacional: “Hem perdut a les parroquials i ja està. Nosaltres hem donat el millor de nosaltres, però el resultat ha estat el que ha estat”. El seu proper objectiu és preparar-se per a les eleccions comunals.

tracking