Marín recupera la parròquia escaldenca per als demòcrates

Concòrdia se situa com a segona llista més votada i PS SDP queda en tercera posició

Marín celebra el triomf a Escaldes-Engordany.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La parròquia d’Escaldes-Engordany torna a ser de nou un feu dels Demòcrates, que en aquesta ocasió es presentava en coalició amb Acció. I això serà de nou així després que en les anteriors eleccions, tant a les generals com a les comunals, aquesta parròquia es resistís a caure en mans dels taronja. D’aquesta manera, Trini Marín i Marc Magallón entraran a formar part del Consell General després d’imposar-se a la circumscripció parroquial als candidats David Pérez i Elisabet Zopetti de PS SDP+ i de Ramon Tena i Lara de Miquel de Concòrdia. Magallón, a més, repeteix com a guanyador després que ara fa quatre guanys formés part com a segon de la llista parroquial amb l’avui dia cònsol major, Rosa Gili, amb qui va conformar d’Acord (PS i Liberals) i que també guanyaria posteriorment a les eleccions comunals celebrades poc després.

No obstant això, i malgrat la victòria clara dels taronja, cal destacar el bon resultat que ha obtingut Concòrdia, sobretot tenint en compte que era la primera vegada que concorria a unes eleccions generals i, per tant, també a Escaldes-Engordany. I és que, si els demòcrates s’alcen amb el triomf amb el 40,44% dels vots, al darrere l’han seguit molt de prop, amb el 33,70% dels vots, els candidats de Concòrdia. Per la seva banda, PS SDP+ s’haurà d’acontentar aquesta vegada amb la tercera posició, en haver assolit només el 25,86% dels vots.

Els demòcrates van decidir posar totes les expectatives en la ministra en funcions d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, que ha tingut també una llarga trajectòria com a consellera i cònsol major de la parròquia, juntament amb un exliberal amb molta força a la parròquia, com una opció d’èxit, i el cert és que els electors els han donat la raó. Tot i això, Marín, tal com acostuma a ser, es tornava a manifestar ahir al matí molt cauta poc després de dipositar el seu vot a l’urna, i afirmava que la campanya electoral li havia servit sobretot per “poder rebre els neguits de la ciutadania i això és el primordial”. L’excònsol major manifestava, a més, que a ella el que li agrada especialment és parlar amb els ciutadans, per exemple, quan se’ls troba pel carrer per conèixer de prop les seves opinions i, ben segur que aquesta actitud pot haver estat una de les coses que l’han ajudat a vèncer en aquests comicis. En aquest sentit, sembla que no ha tingut gaire incidència en el resultat la polèmica generada al voltant de les torres que encara s’estan construint al Clot d’Emprivat, que ha estat present en bona part de la campanya electoral. Escaldes-Engordany era també una de les parròquies en què els progressistes afirmaven que tenien moltes expectatives de poder imposar-se –el 2019 ho van fer de la mà del PS i Liberals (Acord)–, però el cert és que s’han hagut de conformar amb la tercera posició, un resultat que sens dubte els seus propis dirigents consideraran molt pobre. La participació era també una altra incògnita ahir, ja que ha anat a la baixa en les darreres eleccions. Durant el matí, tot feia preveure que aquest cop hi hauria menys abstenció, vistes les cues que es van formar en alguns moments per votar, però finalment la participació es va situar en un 68,59%, per sota del 69,65% de les generals d’ara fa quatre anys.

REACCIONS

"CONTINUARÉ TREBALLANT PEL PAÍS I ESCALDES"

Trini Marin, Demòcrates + Acció. La candidata va reconèixer que havia patit en el recompte i es va mostrar agraïda amb els ciutadans. “Treballaré pel país i per Escaldes-Engordany”, va dir. I sobre el resultat de Concòrdia va afirmar que “ha estat una sorpresa”.

"HEM DONAT LA CAMPANADA COM A CONCÒRDIA"

Ramon Tena, Concòrdia. El candidat va opinar que el resultat de Concòrdia a Escaldes-Engordany ha estat “més que bo”, “tot i estar una mica sorprès pel vot en blanc”. “Hem donat la campanada com a Concòrdia”, va manifestar, afegint que el partit està “consolidat”.

"REBUTGEN FER DECLARACIONS I NO COMPAREIXEN"

PS SDP+. Els progressistes no van voler donar la seva opinió sobre el resultat d’ahir a Escaldes-Engordany. Els dos membres de la candidatura, David Pérez i Elisabet Zoppetti, no es van posar al telèfon. Així mateix, cap altre dirigent del PS va voler parlar.

Marín recupera la parròquia escaldenca per als demòcrates

tracking