El partit menys votat tindrà un representant al Consell General

La formació farà una reflexió interna per analitzar el mal resultat a les generals

Pallarés, ahir a l'hotel Roc Blanc, seu d'Acció, amb el candidat de la Massana, Josep Fusté.ACCIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de llista d’Acció a la candidatura nacional, Judith Pallarés, va admetre ahir a la nit que està “una mica trista” pel resultat de la formació liberal progressista a les eleccions generals. El partit concorria en aquests comicis amb l’objectiu d’assolir el grup parlamentari propi. El bon resultat a la territorial d’Escaldes-Engordany del tiquet format per la demòcrata Trini Marín i Marc Magallón, membre d’Acció, permetrà al partit fruit de l’escissió de Liberals de tenir un representant al Consell General. La formació ha estat el partit menys votat dels sis que han presentat candidatura. Només ha obtingut 795 sufragis, el 4,19% del total, just per sota de Liberals, que va recollir 879 vots, el 4,63% dels vots vàlids.

“Teníem ganes de disposar d’un resultat millor”, va recalcar la líder dels liberal progressistes. Tot i això, Pallarés va voler fer una lectura positiva de l’escenari que s’obre a partir d’ara. “Malgrat tot, no passa res. Sempre vam entendre que Acció és un projecte polític nou que surt d’una escissió difícil. Penso que necessitem més temps per poder explicar el nostre projecte”, va puntualitzar la representant de la formació. Pallarés va apuntar que disposar d’un representant al Consell General facilitaria a Acció d’iniciar aquesta trajectòria endavant.

Un dels exercicis que el partit haurà de fer ara és analitzar al detall què ha fet malament el partit durant aquesta campanya electoral per haver obtingut un resultat electoral tan pobre. “Això són valoracions que segurament a partir de demà haurem de fer dins del partit, en una reflexió interna amb tots els equips. A partir de demà farem les valoracions necessàries.”, va assenyalar la líder d’Acció. El que té clar Pallarés és que el recorregut de la formació no s’acaba aquí. “Continuarem treballant”, va recalcar la representant dels liberals progressistes.

Aquest procés s’haurà de fer en el si del partit en els propers dies. “Ara mateix el que hem de fer és donar les gràcies a la gent que ens ha donat suport i que ha cregut en el nostre projecte. També a tots els qui ens han acompanyat en aquestes llistes i que han posat tantes esperances en aquesta campanya”, va afirmar Pallarés.

Un discurs difernciat

Un dels reptes a què s’havia d’afrontar Acció en aquestes eleccions era oferir als electors un discurs diferenciat del de Liberals, els seus antics companys de partit, que van virar cap a posicions més dretanes i conservadores. Pallarés va apostar per reforçar els valors progressistes de la ideologia liberal, sobretot en qüestions com la igualtat de gènere i d’oportunitats. La formació també va posar el focus en la qüestió que centra les preocupacions dels ciutadans, segons les enquestes: les dificultats que han d’afrontar cada vegada més ciutadans per accedir a un habitatge a preu assequible.

tracking