DA guanya per KO

Demòcrates aconsegueix la majoria absoluta i queda lliure de pactes que condicionin el seu projecte de govern

Xavier Espot rodejat dels candidats s'adreça als simpatitzants per celebrar la victòria de DA per majoria absoluta a les eleccions.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavier Espot repetirà quatre anys més. Els electors li han atorgat novament la seva confiança sense la necessitat d’embolicar-se ara en una negociació de pactes. Ni tan sols necessita els socis que tenia fins ara –Liberals i Acció–. Els primers no tenen representació i cauen a l’abisme, i dels segons Marc Magallón entra al Consell General de la mà de Trini Marín.

Les urnes han capgirat tots els pronòstics i la cambra parlamentària no s’assimilarà en res a la de la legislatura passada. Demòcrates ha guanyat les eleccions amb amplitud. Setze escons que li permeten governar amb majoria absoluta i deixen el líder taronja amb les mans lliures per envoltar-se només dels seus. Però sens dubte la gran sorpresa de la jornada electoral d’ahir és Concòrdia. El resultat és espectacular per a un partit de recent creació i es converteix en la segona força més votada (cinc escons), desbancant el PS de l’oposició (tres consellers), tot i que només ha concorregut amb tres llistes territorials. El partit que lidera Cerni Escalé ha aconseguit encisar l’elector cansat dels partits tradicionals, que aposta per un canvi i que no vol DA al Govern però tampoc creu en l’aliança PS SDP + com a alternativa. Andorra Endavant de Carine Montaner també va celebrar ahir els tres escons aconseguits, una xifra que s’ha de qualificar d’excel·lent.

A la circumscripció parroquial els demòcrates s’han imposat a totes menys a Sant Julià, on Concòrdia-Desperta Laurèdia ha aprofitat l’oportunitat excepcional d’una Unió Laurediana que s’ha autoexclòs dels comicis i que permet augurar unes comunals molt disputades.

Liberals passa a ser un partit testimonial. Les disputes internes han anat minvant el partit, que ha quedat fragmentat en tres faccions i, per tant, ha minat la confiança dels militants i simpatitzants. Acció, amb menys vots però amb Magallón al parlament, tindrà més protagonisme polític que els liberals.

DA guanya per KO

tracking