Concòrdia anuncia una oposició “constructiva, però valenta”

Cerni Escalé afirma que “mantindrem obertes les portes dels despatxos al Consell”

Cerni Escalé celebra els resultats electoralsConcòrdia

Creat:

Actualitzat:

El cap de la candidatura nacional de Concòrdia, Cerni Escalé, va apuntar ahir quines seran les línies d’actuació de la formació durant la propera legislatura. En aquest sentit, Escalé va anunciar “una oposició constructiva, però al mateix temps valenta, mantenint la proximitat amb el ciutadà”. Aquesta formació pretén també, com ja havia manifestat durant la campanya electoral, mantenir la proximitat amb la ciutadania i, així, no descarta consultar-la amb relació a aquelles qüestions que estimi convenients, i a més “obrir les portes dels despatxos del Consell General perquè hi hagi el màxim diàleg amb les persones del país i volem continuar trepitjant el carrer”. Entre les prioritats per a la legislatura que tot just començarà, Concòrdia prioritza una llei del benestar, tal com han explicat els seus membres en les dues últimes setmanes i inclouen com a punt important al programa electoral. I és que, segons va assenyalar Escalé, una de les seves guies serà aconseguir una major qualitat de vida per a la població, a més del medi ambient, l’urbanisme i la mobilitat, aspectes tots ells “que són molt importants per protegir el territori”.

Els integrants de Concòrdia afronten la incorporació per primera vegada al Consell General “amb optimisme”, tot i que són conscients que els Demòcrates disposaran de majoria absoluta. “Les normes són les que són i ens hi adaptem”, va indicar el número 1 de la llista nacional de Concòrdia.

Escalé va expressar també la seva satisfacció pel resultat assolit, que col·loca el partit molt per sobre dels dos representants que li havia donat l’enquesta electoral, i també per la campanya que el seu partit va realitzar, “amb una campanya neta, parlant de les idees i del futur”. “Estem contents de posar el model del creixement del país al centre del debat polític”, va emfasitzar. La nova formació té “moltes ganes de començar aquesta aventura i de treballar des del Consell General, com una gran responsabilitat que ens donen els ciutadans”.

El resultat electoral ha atorgat a Concòrdia una major representació de la que li donava l’enquesta pública que es va realitzar, que situava en dos consellers generals el suport al nou partit. D’aquesta manera, finalment disposarà de cinc parlamentaris, gràcies a la victòria a Sant Julià de Lòria, fet que li donarà més força al Consell General. Tot i això, segons va explicar Escalé, que a la nit afirmava que “estaven molt contents”, fins al moment “no havíem ni parlat de resultats entre nosaltres”. Per al líder de Concòrdia es tractava d’uns comicis molt oberts, ja que el 50% dels entrevistats eren indecisos. “Per això hem volgut fer una campanya molt propera i hem portat el programa a la gent si feia falta, picant a les portes i copsant les inquietuds de la població”, va asseverar Escalé. Va insistir que vetllaran “perquè les idees de Concòrdia siguin a l’agenda política” durant els propers quatre anys, afirmant que “les eines que ens han donat la ciutadania són un regal preciós que no malbaratarem”. A més, el partit pensa ja en les properes eleccions comunals que es preveuen per al proper mes de desembre. “Des que vam sorgir tenim clar que aquestes eleccions són un episodi d’una voluntat de permanència a la plaça política andorrana més llarga i estarem preparats per a les properes eleccions generals”, va afegir Escalé.

La número 2 de la llista nacional, Núria Segués, va considerar que el resultat “ha estat un èxit”, ja que seran la segona força política del país. “S’ha materialitzat la feina de tots aquests dies”, va manifestar. I és que, segons va dir, durant la campanya “hem tingut la possibilitat d’apropar-nos a la ciutadania i això ens ha ajudat a donar-nos a conèixer”. Per a Segués, després de vuit mesos treballant es tracta ara de consolidar el projecte.

CONTRACRÒNICA EL SORPASSO CORALL

La nit a la seu de Concòrdia al carrer Ciutat de Valls de la capital va ser llarga. I el motiu ben ho mereixia després de la irrupció del partit a la política nacional, convertint-se en segon força amb cinc consellers generals. L’escrutini avançava, i l’alegria augmentava veient com evolucionava la nit. Per passar els nervis de primera hora, era moment de fer un mos i un beure, en una seu que va quedar-se petita entre candidats, simpatitzants i membres del partit. Els vots s’anaven comptant i l’alegria anava cada cop a més, com demostraven les abraçades, els aplaudiments i les ovacions a la sala. La més eixordadora va ser pel cap de llista de la territorial de Sant Julià de Lòria i conseller general electe, Pol Bartolomé, després de l’accident que havia patit en bicicleta. Juntament amb la seva companya de candidatura territorial, Maria Àngels Aché, sota crits de “consellers, consellers”. Quan els cinc consellers ja van ser una realitat, el cap de llista Cerni Escalé va arrencar un brindis amb cava sota els crits de “Cerni, Cerni”. Però el partit corall, com ha repetit, en campanya, és també coral, i Escalé va demanar un reconeixement per a Olalla Losada, cap de campanya del partit, “que és una crac”. Concòrdia, asseguren, ha arribat per quedar-se, com va quedar demostrat amb els crits de “cònsol, cònsol, quan va arribar a última hora el copresident de la formació, un Cerni Cairat visiblement emocionat.

Cerni Escalé s'abraça amb Maria Àngela Aché, candidata per Sant Julià de Lòria.

tracking