Proposta per crear un concurs escolar de reducció de CO2

Participants en la hackató.AR+I

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Bomosa Fundació, l’Oficina de l’Energia i del Canvi Climàtic (OECC) i Andorra Recerca i Innovació (AR+I), amb la col·laboració del departament de Participació Ciutadana, FEDA i HiveFive, van impulsar ahir la primera jornada centrada en la reducció i compensació de les emissions de CO2. L’esdeveniment, que es va celebrar a l’espai de coworking Hive Five, va comptar amb la participació d’una cinquantena de persones, aforament complet, i va servir per alimentar de projectes i idees innovadores el mercat nacional de compensació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle per promoure la conversió de la petjada de CO2 al Principat.

La jornada es va iniciar amb una sèrie de xerrades tècniques i de reflexió per poder analitzar quins són els reptes actuals. La tècnica de l’OECC del Govern, Anna Boneta, va parlar del mercat nacional de carboni i la doctora, enginyera forestal i inves­tigadora de l’AR+I Marta Domènech va explicar el paper que juguen els boscos en l’embornal de carboni. La segona part de la jornada va consistir en una hackató per generar idees i solucions que puguin formar part del mercat nacional de compensació d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. El guanyador de la hackató va proposar donar forma al primer concurs nacional escolar de reducció de CO2.

El director de Bomosa Fundació, Albert Batalla, va manifestar que “l’organització de la hackató respon a la vocació de l’entitat de generar valor afegit en els àmbits de la sostenibilitat i el talent d’Andorra”. Batalla va considerar que “una de les claus de l’èxit ha sigut la suma de les sinergies de totes les entitats i institucions que n’han format part”.

tracking