Mor l'ocupant d'un cotxe que pilotava un conductor begut i drogat

La policia deté el conductor del cotxe on viatjava, que va donar positiu en alcohol i drogues

El punt de la general 2 on es va produir el sinistre.n. b.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un turista britànic de 39 anys va morir ahir de matinada en un accident a la carretera general 2, a l’Aldosa de Canillo. La víctima era el copilot del cotxe sinistrat, en què viatjaven tres persones, i que va ser l’únic vehicle implicat en l’accident. El conductor va ser detingut perquè, segons la informació facilitada per la policia, va donar positiu a la prova d’alcoholèmia amb una taxa d’1,52 grams d’alcohol per litre de sang, i també a la prova de consum de substàncies estupefaents que se li va practicar.

Els fets es van produir pels volts de les dues de la matinada al punt quilomètric 12,500 de la via. El turisme accidentat era un Mercedes C300 de lloguer amb matrícula francesa i tots tres ocupants eren no residents al país de nacionalitat britànica. El vehicle hauria col·lidit, després que el conductor en perdés el control per causes que no han transcendit, contra la roca del lateral de la carretera.

Els bombers van ser els primers a ser alertats, concretament a les 2.05 hores i via eCall des d’Alemanya. L’eCall és un sistema que forma part de l’equipament del vehicle i que, en cas d’un accident de trànsit de gravetat, es comunica directament amb el telèfon d’emergències del lloc més proper on s’hagi produït el succés. En el cas d’Andorra, atès pel servei de bombers. Efectius del cos de salvament es van traslladar ràpidament a la zona dels fets, segons va exposar el cap de guàrdia, juntament amb una ambulància de suport vital avançat. Els professionals sanitaris del servei urgent mèdic (SUM) desplaçats, però, no van poder fer res per salvar la vida de l’home que viatjava al seient del costat del conductor a conseqüència de la gravetat de les lesions que va patir.

L’home que pilotava el cotxe, també britànic i de 38 anys, va ser traslladat a l’hospital Nostra Senyora de Meritxell per ser tractat de les lesions sofertes. Des del centre sanitari van concretar al matí que es trobava en estat estable i sota observació, mentre que el tercer passatger havia estat donat d’alta després d’haver-lo assistit. El conductor es mantenia sota custòdia policial en haver-se formalitzat la detenció com a presumpte autor d’un delicte contra la vida humana independent i contra la seguretat col·lectiva. Al vespre, la policia va confirmar que l’home ja havia estat traslladat al despatx central de l’Obac i que restava pendent que se li prengués declaració. Possiblement serà posat a disposició judicial durant la jornada d’avui.

Es tracta de la segona mort a la xarxa viària andorrana aquest any. La primera defunció va tenir lloc el 12 de gener passat i va ser el primer accident mortal d’un conductor de patinet elèctric. Els fets van ocórrer a l’avinguda Salou d’Andorra la Vella quan el difunt, resident de 40 anys, va perdre el control del patinet que conduïa pel carril habilitat a la vorera i va acabar accidentalment a la carretera, on el va envestir un camió que circulava en sentit Sant Julià amb conseqüències fatals.

CLAUS

1 Un únic vehicle implicat en el sinistre

El turisme que conduïa el detingut es va encastar contra la roca del marge de la calçada a la general 2, a l’altura de l’Aldosa de Canillo.

2 Avís als bombers via ecall

El sistema eCall instal·lat al vehicle va alertar del succés als bombers, que es van desplaçar immediatament amb SUM i policia. Els metges d’urgències no van poder fer res per la vida del copilot del vehicle.

3 Els altres dos ocupants tenen lesions lleus

Els altres dos ocupants del vehicle van patir lesions d’escassa rellevància. El conductor va estar unes hores en observació a l’hospital i a la tarda va ser traslladat, detingut, al despatx de policia.

tracking