fugides

Les entitats neguen que funcioni un protocol per a menors

Les entitats socials contradiuen Govern i reclamen “més sensibilitat”

Representants de l'Adjra, Projecte Vida i l'Afmma.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El protocol per a les fugides de menors enfronta Govern i les associacions socials que el reclamen des de fa mesos. Cesar Marquina, ministre portaveu en funcions, va afirmar dimecres que “Govern ja disposa d’un protocol per intervenir en casos d’adolescents que marxen de casa o dels centres”. Tanmateix, Sandra Cano, presidenta de l’Associació en Defensa del Jovent en Risc d’Andorra (Adjra), va assegurar al Diari que “no és veritat això que diu” i que les entitats socials que formen part del grup de treball de joves adolescents amb trastorns de conducta i addiccions no tenen constància de cap protocol definitiu.

L’Adjra, juntament amb Projecte Vida i l’Associació de Familiars per a la Salut Mental d’Andorra (Afmma), es van reunir dimarts de la setmana passada amb l’executiu i aquest els va comunicar que havien elaborat un esborrany de protocol per a les fugides de menors. Abans de treballar en la versió definitiva, però, la intenció era enviar l’esborrany a les tres associacions per tal que poguessin fer les modificacions i propostes oportunes. “No hem fet cap esmena i en teniem moltes”, va denunciar Eva Tenorio, presidenta de Projecte Vida. Una era proposar un telèfon operatiu 24 hores per als joves en risc que necessitin ajuda puntual i no sàpiguen on recórrer.

La presidenta de l’Adjra va afegir amb relació a les declaracions de Marquina que “s’ha de tenir més sensibilitat i ser més curós amb el que es diu”, i que “no es pot jugar amb les malalties”. Així, Cano va tornar a reivindicar la necessitat de treballar en el protocol de manera conjunta.

tracking