x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
cooperació

Anna Vives ocuparà el càrrec de delegada de Catalunya a Andorra

La previsió és que la setmana vinent es faci la comunicació oficial del nomenament
Anna Vives estarà al capdavant de la delegació de Catalunya a Andorra.

Anna Vives estarà al capdavant de la delegació de Catalunya a Andorra.

Anna Vives estarà al capdavant de la delegació de Catalunya a Andorra.

Fernando Galindo
Actualitzada 30/03/2023 a les 14:01
El càrrec de delegat de Catalunya a Andorra l’ocuparà l’exregidora de JuntsxCatalunya a l’ajuntament de la Seu d’Urgell Anna Vives, que actualment ocupa la direcció executiva de l’Agència de Notícies Andorrana (ANA). El govern català va publicar el juliol passat el concurs per triar la persona que ocuparà aquesta responsabilitat, però no ha estat fins ara que ha pres la decisió, que es preveu que es comuniqui de manera oficial d’aquí a uns dies.

La delegada rebrà un salari de 90.000 euros bruts anuals, una xifra que està per sobre del que guanya el president del govern espanyol, Pedro Sánchez (86.000 euros), i el cap de Govern d’Andorra, Xavier Espot (71.200 euros). El govern català va aprovar el maig passat la creació de quatre delegacions noves a l’exterior: Andorra, Àfrica meridional, amb seu a Pretòria; Corea del Sud, amb seu a Seül, i el Japó, amb seu a Tòquio, com a part del pla de desplegament de la nova xarxa de delegacions a l’exterior. Amb l’obertura d’una delegació a Andorra, segons un comunicat de la Generalitat emès aleshores, s’eixampla la cobertura institucional del govern català a Europa, “que permetrà enfortir les relacions de bon veïnatge, intensificar els lligams en l’àmbit institucional, cultural i econòmic, i potenciar la presència i el prestigi del català de la mà i amb els recursos de l’únic Estat del món que el té com a llengua oficial”. El nou càrrec directiu s’encarregarà de facilitar la representació institucional del govern de la Generalitat a Andorra. Entre les matèries en què hi podrà actuar hi haurà la promoció i la coordinació de les relacions de col·laboració de la Generalitat i els seus òrgans adscrits amb Andorra. Vives té vincles molt directes amb el que va ser alcalde de la Seu d’Urgell Albert Batalla, sota el mandat del qual va ser regidora de Comunicació i Benestar Social.
Etiquetes
  • #36 4 gatos
    (05/04/23 11:52)

    Pierre va dir..
    El que ja sou es una comunitat autònoma Espanyola. Que no se sent parlar Català per enlloc. Tot ple d'Espanyols, almenys abans hi havia quatre Portuguessos però ara? Sou ben bé una extensió de Múrcia però als Pirineus.

    Respondre
  • #35 Alex
    (04/04/23 14:58)

    Ho trobo molt bé.. Andorra no seria res si no tingués Catalunya al costat. Qui vol fer mal a Andorra és Espanya i Madrid i així ho ha fet sempre que ha pogut. Catalunya sempre l'ha recolzat. De fet, la cultura andorrana és la catalana.

    Respondre
  • #34 christian costa
    (03/04/23 06:03)

    Considero de molt mala fe centrar-se en el que cobrarà i el partit polític. Sembla que al diari li interessi desprestigiar relacions amb Catalunya.

    Respondre
  • #33 Pierre
    (31/03/23 02:21)

    ¿Una política extranjera dirigiendo la agencia de noticias andorrana? Eso no pasa en ningún otro sitio del mundo. Andorra debería tomarse más en serio su soberanía si no quiere acabar siendo una comarca catalana.

    Respondre
  • #32 Ja n'hi ha prou
    (31/03/23 00:42)

    Farts del catalanisme separatista. Que busquen aquí a Andorra? Impostar les seves idees? Andorra es diferent, en equilibri entre França i Espanya desde fa seles, amb una riquesa particular donada per l'adaptacio a tots aquells que han vingut a treballar en benefici d'Andorra, i no a fer publicitat d'una ideologia catalano-separatista. Ens em de protegir en el nostre mateix pais. 

    Respondre
  • #31 Pomi
    (30/03/23 22:32)

    Espanya ens roba

    Respondre
  • #30 Ando
    (30/03/23 21:05)

    Es molt curiós tot plegat primer Govern deixa obrir aquest xiringuto independentista a casa nostra, i el mes curiós encara es que cap partit de la oposició no esta en contra d aixó, tot el dia s estan tirant els trastos al cap que si grifols que si habitages cars i demés peró en aquest tema ni mu, sembla que tots estan contentissims de tenir aquests a casa nostra , algú te una explicació d aixó??

    Respondre
  • #29 Blah
    (30/03/23 20:25)

    Andorrà va dir..
    Jo també! Avui dormiré molt més tranquil i feliç. Força, Anna! Esperem gran coses de tu, com per exemple...em...daixonses...enhorabona!!

    Respondre
  • #28 Fora
    (30/03/23 19:21)

    Ja m'explicareu que representa aquesta delegació a Andorra! Les relacions entre països a traves de les Ambaixades, no una oficineta d'una regió per molt autònoma que sigui! Els catalans haurien d'estar ben emprenyats pels diners que això els costarà!

    Respondre
  • #27 And
    (30/03/23 19:16)

    Andorrà va dir..
    Tu d'andorrà n'ets ben poc, ja deus ser de la Seu tu. Mira que felicitar per això? Que no te'n dones compte del que significa? A mi em sembla molt greu que deixin posar aquesta representació a Andorra. Sempre ens han tingut enveja i ens han fet el mal que han pogut! Això és una ingerència i ho pagarem car com no els tinguem controlats!

    Respondre
Veure’n més
36
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts