Els consellers d'Acció a la Massana podran vetar CC en un futur executiu

Fusté i Roger tindrien llibertat de vot si s’inclogués els de Carles Naudi al Govern

Roger i Fusté, ahir a la Massana.ACCIÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Si els candidats d’Acció + Independents a la llista parroquial de la Massana, Josep Fusté i Rebeca Roger, són elegits consellers generals votaran en contra o s’abstindran en cas que la proposta d’investidura inclogui membres de Ciutadans Compromesos al futur Govern, segons van confirmar ahir al Diari fonts de la formació liberalprogressista.

En l’eventualitat que Fusté i Roger obtinguessin representació al Consell General i Demòcrates presentés una proposta d’executiu amb càrrecs de Govern per al partit liderat per Carles Naudi d’Areny-Plandolit, la direcció d’Acció els donaria llibertat de vot. Això els permetria no haver de votar a favor del partit amb què han competit a les urnes. No tindria sentit, van aclarir fonts de la formació, que els representants d’Acció de la Massana donessin suport després de les eleccions als mateixos amb qui van enfrontar-se durant la campanya electoral.

Podria donar-se el cas, doncs, que la resta de consellers d’Acció –en el cas hipotètic que el partit també obtingués representació a la llista nacional i/o a Escaldes-Engordany, on es presenta fent tàndem amb els demòcrates– votessin en sentit contrari als seus companys de la Massana.

D’altra banda, Fusté va fer ahir un balanç positiu de la primera setmana de campanya. “Hem tingut molt bones impressions, hem pogut copsar les necessitats i inquietuds del conjunt de la societat massanenca. El candidat d’Acció a la parròquia va mostrar-se convençut que les eleccions “estan completament obertes”. En les trobades amb els ciutadans, va afegir, “s’ha fet evident que es requereix un canvi de formes de fer, un canvi de veure la política que ha de passar per aproximar els polítics a la ciutadania”.

Acció aspira a capitalitzar aquesta tendència per ser clau en la propera legislatura.

IGUALAR EL TEMPS DE BAIXA PER MATERNITAT

Noëlia Souque, la número dos de la llista nacional d’Acció, va enumerar ahir al migdia els punts sobre igualtat del programa electoral. Entre les propostes destaca l’equiparació del temps de baixa en el cas de tenir un descendent. “Pensem que aquesta mesura és molt important per reduir la bretxa salarial entre homes i dones”, va defensar Souque. El partit té la voluntat de reduir la desigualtat laboral que pateixen les dones per voler ser mares pel temps que suposa la baixa maternal. En una línia similar, Acció vol impulsar una secretaria d’Igualtat, reforçar la formació de professionals implicats en l’atenció de les víctimes de violència de gènere i vol formar més agents d’igualtat per a les escoles, amb l’objectiu que els alumnes no diferenciïn les persones pel seu gènere.

tracking