Més a prop del poble

El PS i Agrupament Encampadà van reivindicar ahir la seva proximitat amb la gent en una reunió-sopar al bar-restaurant Can Fontcuberta.

La reunió de poble va aplegar una trentena de veïns.VICENÇ BAIGES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Socialdemòcrata i Agrupament Encampadà van triar ahir el bar-restaurant Can Fontcuberta, a la plaça dels Arínsols, com a punt de trobada de la reunió de poble per donar a conèixer les seves propostes als ciutadans de la parròquia. L’elecció del lloc no va ser casual. Contra una majoria de Govern “arrogant” i cada vegada més allunyada de la gent, “nosaltres volem ser més transparents i propers a la població, i és per això que us hem citat aquí i no a La Valireta”, va afirmar la número u de la llista parroquial de la coalició a Encamp, Marta Pujol. Com que ja s’acostava l’hora de sopar i tot-hom començava a tenir gana, la formació va repartir pa amb tomàquet, truita de patates i croquetes entre els assistents.

Pujol va agafar el micròfon per atacar amb duresa no només Demòcrates per Andorra, sinó també el conjunt de forces polítiques que han format part de la majoria governamental en els darrers quatre anys. No va dubtar a acusar-los d’haver fet “mal” a la gent del país amb les seves polítiques.

Una de les qüestions que va centrar tant les intervencions dels candidats com les preguntes dels veïns va ser l’habitatge. “Hauríem de poder garantir el dret de tothom i, sobretot, dels joves, d’accedir a un habitatge digne sense que hagin de recór-rer a l’assistència i les ajudes”, va assenyalar Venable. Per la seva part, el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, que va assistir a la reunió com a veí, va prendre la paraula per dir que no només caldria facilitar l’accés de tothom a un lloguer assequible, sinó també a la compra d’un immoble. En aquest sentit, Pujol va recordar que la coalició socialdemòcrata proposa crear un programa públic d’avals garantits per l’Estat per l’aportació del 20% en la compra d’habitatges, una mesura que beneficiaria l’accés al crèdit bancari a capes més àmplies de la po- blació.

Pujol, d’altra banda, també va fer èmfasi en altres qüestions clau del programa electoral, com ara la política fiscal. La número u de la parroquial va defensar, entre altres, la necessitat d’establir un segon tram en l’IRPF al 15% a partir de les rendes que superin deu vegades el salari mínim, reduir l’IBI al 0% per als productes de primera necessitat. Els ingressos generats gràcies a aquests canvis impositius permetrien, va recalcar Pujol, finançar polítiques públiques com ara garantir l’educació gratuïta dels 0 als 3 anys, que indirectament afavoriria la natalitat.

NO ES DESCARTA REEDITAR L'ALIANÇA

El PS i Agrupament Encampadà no descarten mantenir l’aliança i presentar una llista conjunta a les properes eleccions comunals, que se celebraran el desembre d’aquest any. Tot i això, Susagna Venable, membre d’Agrupament Encampadà i número dos de la llista par-roquial a les generals, va puntualitzar en la roda de premsa anterior a la reunió de poble que encara és massa aviat per prendre una decisió com aquesta. “Som en plena campanya i primer han de passar aquestes eleccions. Més endavant ja decidirem si ens presentem junts o no”, va manifestar. Amb l’aliança amb Agrupament, els socialdemòcrates esperen assegurar-se un dels seus feus tradicionals.

tracking