Cabanes defensa mantenir la producció del tabac

El cap de llista liberal afirma que també s'han d'estudiar cultius alternatius

Josep Maria Cabanes i Marc Galabert avui en campanya a OrdinoLiberals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Maria Cabanes ha manifestat avui que "hem de continuar protegint el cultiu del tabac que ens ha mantingut una Andorra verda durant dècades, sense perdre de vista que hem d'anar trobant cultius alternatius" entre els que ha esmentat la patata, el farratge o el cànnabis terapèutic i cosmètic. El candidat de Liberals a cap de Govern ha parlat d'agricultura i ramaderia aquest matí a Ordino i ha remarcat que encara queden 30 anys de plantar tabac i que els nous cultius s'han de trobar amb consens amb els pagesos i ramaders, segons informa el partit en un comunicat.

Cabanes ha destacat que la ramaderia avui en dia "és deficitària i s'ha de subvencionar, protegir i fer créixer" i Liberals recorda que "defensa la marca Andorra enfront l'especulació de tercers, protegint els productors locals". I ha comentat la necessitat de "potenciar més la carn de qualitat d'Andorra" i ha anunciat que faran una política "adaptada perquè el relleu generacional pugui continuar".

El cap de llista liberal ha afirmat que el partit vol vetllar per la promoció, l'ordenació i la defensa de l'apicultura perquè és una activitat econòmica que "genera valuosos productes i a més és un element clau per mantenir gran part de la producció vegetal i de la biodiversitat dels ecosistemes".

tracking