Ramon Tena, Candidat de Concòrdia

“Els veïns estan enfadats i se senten enganyats per les torres”

Ramon Tena encapçala la llista de Concòrdia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quin resultat preveu a la parròquia?

La campanya electoral serà una lluita de David contra Goliat perquè Demòcrates té recursos que no tenim nosaltres, però sortim a guanyar.

Les tres torres han estat un dels projectes polèmics a Escaldes-Engordany...

És un tema que estarà en campa­nya perquè preocupa els escaldencs, que estan enfadats i se senten enganyats. El projecte no té res a veure amb el que es va dir en un inici, quan van explicar que hi hauria més espais verds.

La part alta no acaba de tenir l’atractiu que caldria esperar...

És cert, i el que ens agradaria és que la part alta es potenciés com una entrada a la vall del Madriu, senyalitzant els camins i fent potser un centre d’interpretació.

Es pot fer alguna cosa per revitalitzar el comerç? Quin és el futur de Vivand?

Hem d’acompanyar el comerç perquè s’adapti als nous temps. La reconversió ha estat bastant dura i hem d’ajudar-lo. També cal potenciar el comerç de barri.

Ha perdut pistonada Escaldes davant l’empenta d’Andorra la Vella?

No, però hem vist que el comerç ha anat més cap a la part baixa de l’avinguda Carlemany. La restauració, però, està molt activa.

Quin és el futur que cal preveure per a Caldea? Fer-hi un hotel és el més encertat?

La informació que tenim de l’hotel és bastant fragmentària. Quan la gent pensa en Escaldes ho fa en Caldea i aquest és un atractiu que no podem perdre, però també som més coses.

Esmenti una proposta per solucionar el problema de l’habitatge.

Crec que cal ser proactiu per treure al mercat els 6.000 pisos buits que hi ha al país a través, per exemple, de fer públic el cadastre.

Ha de ser la legislatura de la despenalització de l’avortament?

Crec que ho serà, ja ho va dir la síndica el Dia de la Constitució, i ho hem de fer amb seny i reflexió. Volem anar a la despenalització en un primer moment.

Hi ha alguna línia vermella amb la UE?

No sabem on ens porta el Govern, per això costa pronunciar-se. Primer hem d’avançar els deures a casa, per exemple pel que fa a la inversió especulativa.

Està a favor de retardar l’edat de jubilació als 67 anys?

Depèn del tipus de feina i dels anys cotitzats. No és igual una feina física que la d’un treballador liberal com puc ser jo mateix.

EN PERSONA

Ramon Tena Pera

Professió: mediador

Edat: 43 anys

Experiència política prèvia: cap

Estat civil: en parella

Fills: una nena

tracking