rEPORTATGE

Urinaris molt especials

Andorra ha acollit el primer urinari del món per mesurar la hidratació de les persones durant les finals de la Copa del Món d’esquí alpí.

Els urinaris mesuren la hidratació de les persones.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’start-up catalana Kamleon s’ha unit amb Grandvalira per posar en marxa els primers urinaris, en l’àmbit mundial, capaços de mesurar la hidratació de les persones. La col·laboració, duta a terme durant les finals de la Copa del Món d’esquí alpí, ha tingut com a objectiu oferir als atletes el control intel·ligent de la seva hidratació a temps real. Kamleon, companyia centrada a democratitzar la monitorització del benestar i desenvolupadora de la innovació, ha implementat els urinaris intel·ligents a la World Cup smart village de Soldeu, espai enfocat a vetllar pel benestar dels competidors i potenciar-ne el rendiment.

Es tracta de la primera vegada que l’smart urinal ha estat testat en un gran esdeveniment esportiu de referència mundial, corroborant de manera definitiva la seva idoneïtat per avaluar el nivell d’hidratació dels esportistes durant la preparació i la competició. “Gràcies als resultats satisfactoris obtinguts, preveiem equipar l’estació d’esquí de Grandvalira amb els smart urinals de forma permanent la propera temporada d’hivern”, va explicar Jordi Ferré, soci fundador de Kamleon.

L’smart urinal permet mesurar la hidratació dels esquiadors de manera no invasiva, i en temps real, a través de l’orina, i oferir el resultat en una pantalla (puntuació d’hidratació) instal·lada al bany. Aquesta tecnologia punta permet analitzar automàticament diversos paràmetres de l’orina per avaluar l’estat dels usuaris. En primer lloc, realitza mesures mitjançant una plataforma biosensòrica que determina paràmetres colorimètrics, la concentració total d’electròlits o el volum total d’orina. Les dades generen un algorisme que determina l’estat d’hidratació. La innovació de Kamleon, juntament amb les dietes personalitzades, plans de recuperació i estacions d’hidratació oferts des de l’organització de l’smart village ha permès als esportistes fer un seguiment del seu estat de salut durant les finals de la Copa del Món.

tracking