López fa una crida als electors descontents a votar pel canvi

Apel·la a canalitzar les ganes d’una alternativa i evitar un altre “Govern desastrós”

El candidat del PS a cap de Govern, Pere López, a l'inici de la penjada de cartells, a Andorra la Vella.Vicenç Baiges

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes eleccions marcades pel canvi. Aquest és l’objectiu que es marca el PS de cara als comicis del 2A. Així ho va reivindicar ahir el candidat socialdemòcrata a cap de Govern, Pere López, durant la penjada de cartells a Andorra la Vella, que va donar el tret de sortida a la campanya electoral. López, acompanyat per diversos membres de la coalició, entre els quals Jaume Bartumeu, Judith Salazar, Pere Baró, Quim Miró o Marian Sanchíz, es va erigir com “l’única alternativa possible”. En aquest sentit, el cap de llista va indicar convençut que “és una evidència que la majoria vol un canvi, que no vol seguir amb l’actual situació de pèrdua de poder adquisitiu, de dificultats per l’habitatge, ni amb la manera de gestionar els diners públics i la cosa pública”. Per això, va demanar tenir en compte el sistema electoral i la importància de les llistes territorials i va apel·lar a “tots aquells electors que vulguin un canvi polític, que estiguin descontents amb la situació actual, que estudiïn molt bé quines són les opcions reals que tenen i que a l’hora de manifestar el seu vot tinguin molt en compte que sense voler-ho no acabin votant perquè les coses continuïn igual”.

En aquest sentit, va sentenciar que “l’única opció a partir de la qual es pot construir el canvi és a través de PS i SDP”. “Som els únics que podem construir una alternativa, que podem tenir suficients consellers per fer el canvi polític”, va remarcar amb la voluntat de “canalitzar les ganes d’un canvi real que es tradueixi en una majoria parlamentària”. Al seu entendre, “els reptes del país són pràcticament els mateixos que fa quatre anys, les dificultats de les famílies, dels empresaris, dels autònoms, el problema de l’habitatge... però ara la situació és encara molt pitjor després d’un govern desastrós”. “Explicarem quines són les nostres propostes, els punts essencials a través dels quals construir el canvi, però també hem d’explicar quin és el funcionament del sistema polític al nostre país per aconseguir que el canvi sigui possible”, va remarcar en referència a les llistes territorials.

Opcions a sis parròquies

El partit es presenta a totes les parròquies a excepció de Canillo, territori en el qual “ens sap greu no haver tancat llista perquè el nostre és un projecte de país”. López va declarar que “a hores d’ara no podria dir a quina parròquia no estem en condicions de guanyar”. Així, va destacar la capital com un dels indrets “importants” i en el qual “hem tingut triomfs” però va recordar que també ho és Escaldes. El cap de llista no va amagar tenir esperances a Encamp, on es presenten també amb Agrupament Encampadà, i va defensar l’aliança ordinenca amb X’Ordino afirmant que al territori sí que s’entendrà que s’uneixin forces per lluitar contra el projecte Grifols. Per Sant Julià, va destacar que l’escenari ha canviat després de la renuncia de terceravia i va assenyalar que “la nostra proposta en relació a les negociacions amb la UE encaixa més en els postulats que ha defensat fins ara UL que els que puguin fer els partits que han estat governant”. Sobre la Massana, on va opinar que “alguns creuen que no tenim cap opció”, va considerar que la gestió de la parròquia “ha sigut molt dolenta” i va destacar qüestions com l’heliport, el desviament, “que és un projecte que no és viable”, o temes urbanístics com la nova promoció que es vol fer a Arinsal. “Dedicarem molts esforços per intentar revertir i construir el canvi també a través de la Massana”, va deixar clar.

LA MIDA NO IMPORTA

Diuen que la mida no és rellevant i que l’important és saber manejar-se bé. Això és el que ahir el cap de llista del PS, Pere López, va voler demostrar –que ningú s’espanti!– amb un pinzell de mides reduïdes per encolar els cartells davant del desplegament dels candidats de Concòrdia, que portaven un bon cubell i una escombra que passejava orgullós Cerni Escalé per dur a terme la que era la seva primera penjada. Els socialdemòcrates van començar la campanya amb un petit canvi d’ubicació, passant de la plaça Rebés a l’espai de davant del comú de la capital, el que va provocar que coincidissin en espai i temps amb el partit d’Escalé. L’educació política no va faltar i, escombra i pinzell en mà, els Concòrdia van començar la tasca mentre els socialdemòcrates esperaven el seu torn, amb més o menys paciència. Un cop la nova formació va tenir la feina feta, va ser el torn de demostrar la destresa, sense que la mida importi (o sí), dels socialdemòcrates. El pinzell va fer la seva funció però –tot s’ha de dir– gràcies a la destresa del Dani, protagonista indispensable de la penjada de cartells del PS, que discretament i per darrere es va encarregar que totes les puntes quedessin ben enganxades i els cartells ben subjectes. “Aquests no han de caure”, va etzibar arrencant alguns somriures i fent l’acte una mica més amè, ja que un diumenge a les 15 hores poca cosa més trencava el silenci al bell mig de la capital.

Font i Vela amb el cartell de la llista nacional a Escaldes.

tracking