DA busca la majoria absoluta però estén la mà a tornar a governar en coalició

Espot assegura que Demòcrates és l'única força amb opcions per guanyar a les set parròquies però posa en valor la coalició dels darrers quatre anys

Penjada de cartells de Demòcrates a Andorra la VellaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tret de sortida a la campanya electoral amb la penjada de cartells. En el cas de Demòcrates, la formació encapçalada per Xavier Espot ha decidit plantar les seves primeres banderes a la plaça de la Rotonda a Andorra la Vella, una parròquia queDAva perdre ara fa quatre anys. En aquest sentit, el cap de llista nacional ha destacat que "nosaltres aspirem a tenir la majoria absoluta, qualsevol candidatura que concorre a unes eleccions vol governar i ho vol fer amb el marge de llibertat més important per poder aplicar en els seus propis termes".

De fet, Espot ha asseverat que "és una evidència que som la formació política ambla major implantacióterritorialiper això ens hem presentat a les set parròquies i ho hem fet amb set candidatures que poden ser guanyadores, després veurem que passaperòaquest és l'objectiu que ens marquem clarament".

Tanmateix, el líder taronja ha remarcat la capacitat deDA"de federar el centre i centredreta", motiu pel qual no descarta arribar a acords amb Acció, L'A i CC, després de les eleccions encara que els taronges obtinguin majoria absoluta. "Nosaltres, com a pal de paller de la política andorrana que som, sempre tenim la mà estesa a aquelles formacions amb les quals tinguem coincidències programàtiques i ideològiques àmplies"ha destacat Espot que ha afirmat que "independentment dels resultats sempre tindrem la mà estesa a aquestes formacions polítiques per intentar, en la mesura del possible, teixir consensos i perquè no governar junts; ho hem fet durant quatre anys, ha estat positiu i ha enriquit l'acció de Govern i ens ha fet ser més autocrítics i plurals, i perquè hi hauríem de renunciar encara queobtinguéssimla majoria absoluta". "Tot està obert, nosaltres hem de lluitar perobteniraquesta majoria absolutaperòsempre hem de tenir la mà estesa a aquests partits amb els quals hem governat" ha sentenciat el candidat a cap de Govern.

tracking