Les autocaravanes hauran de pagar la taxa turística

Un reglament estipula en quins casos es podrà pernoctar

Una autocaravana al port d'Envalira.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El reglament que fa efectiu que les autocaravanes hagin de pagar la taxa turística quan pernoctin al Principat ja està en vigor. Així, el nou text estableix tres noves categories en matèria d’allotjament turístic. En concret, es classifiquen els càmpings, zones d’acampades –categories que ja existien–, el glàmping, les àrees d’acollida d’autocaravanes i les àrees d’estada d’autocaravanes.

En aquest sentit, el document estipula que els glàmpings podran estar formats per un màxim de tres elements d’allotjament i cadascun d’aquests pot acollir fins a quatre persones. Pel que fa a les àrees d’acollida d’autocaravanes, tindran aquesta consideració els espais delimitats que estiguin oberts al públic per a l’ocupació exclusiva d’aquests vehicles en horari diürn de 7 a 23 hores. A més, en aquest espai no es podran desplegar elements d’acampada al voltant del vehicle.

Per últim, la nova categoria d’estada sí que permet l’ocupació durant tota la jornada i, en conseqüència, pernoctar, si bé per fer-ho tindran l’obligació d’inscriure les pernoctacions al Registre d’ocupació d’allotjaments turístics (ROAT) i pagar la taxa turística corresponent.

Més enllà d’aquesta qüestió, els allotjaments turístics també estaran obligats d’ara endavant a nous requisits per garantir la sostenibilitat d’aquests espais. Per exemple, els productes d’higiene personal ja no podran ser unipersonals, sinó que s’hauran d’habilitar estris reutilitzables que permetin, per exemple, anar recarregant el sabó. A més, el nou reglament també introdueix la reputació en línia com un requisit nou.

tracking