La plataforma sindical demana la nul·litat de les eleccions a la mútua

Els seus candidats impugnen els comicis a la Funció Pública perquè es repeteixin

Reunió entre la plataforma sindical i els ministres tutelars per la llei de jubilació.SEP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les eleccions a la mútua de funcionaris que es van celebrar dimecres portaran cua. No tant pels resultats, que no han estat favorables per a la plataforma sindical, sinó per “la mala organització i el procés que s’ha seguit”, segons va explicar ahir Ivan Vilares, un dels candidats de la plataforma.

És per aquest motiu que estan treballant en un recurs per presentar probablement dilluns a la secretaria de la Funció Pública per impugnar les eleccions i intentar que es repeteixin.

En un comunicat, expliquen que el motiu rau “en la vulneració dels principis i garanties que han de regir tot procediment electoral, a banda dels preceptes que estableix el reglament intern de funcionament de la comissió de la mútua, així com l’incompliment de les pròpies bases establertes en la convocatòria de les eleccions”.

Les dues candidatures derrotades recorden que, segons la Llei qualificada del règim electoral, el sufragi ha de ser universal, lliure, igual, directe i secret. “El fet que el procediment electoral de la comissió no hagi donat compliment a aquests principis i garanties bàsics l’invalida, així com vulnera intrínsecament el dret a vot i el dret a ser elegit en unes eleccions, drets reconeguts a la pròpia Constitució”.

La plataforma i els seus dos candidats, ambdós bombers, Carles Ridaura i Ivan Vilares, demanen la nul·litat de les eleccions. Hi havia tres categories. A la B i C els guanyadors han estat la llista de Josep Maria Arnaus i la de Dolors Iglesias, que es van presentar a títol personal encara que són afins al Sipaag, un punt que no és precisament un detall menor pel que fa al malestar existent hores d’ara.

Fonts del Sipaag van voler deixar clar ahir aquest aspecte recordant que Arnaus i Iglesias no van concórrer a les eleccions sota el paraigua del sindicat. Les mateixes fonts van avisar que s’ha de tenir molta cura a fer segons quines acusacions o insinuacions.

En grup A pertany als càrrecs com directors, on ha guanyat la llista encapçalada per Carles Miquel Garcia (director del centre penitenciari). El grup B correspon al personal intermedi i el C representa la resta de treballadors de l’administració. Des del Sipagg es va voler recalcar que no havien presentat cap llista pròpia, “una altra cosa és que formin part de la junta”.

tracking